Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. péntek, Magdolna

A munka ünnepe

1886. május 1-jén a chichagói szakszervezetek sztrájkba kezdtek a 8 órás munkaidő kivívásáért. 1890-ben a tüntetések hatására Párizsban döntött úgy a II. Internacionálé, hogy ezután május 1-jét a munkásosztály nemzetközi harcos összefogásának ünnepévé nyilvánították. 1904-ben a nemzetközi felhívás hatására nőttek a munkások jogai és világszerte csatlakoztak a mozgalmakhoz. Így hazánkban is 1946 óta hivatalos ünnep ez a nap.

Derűs Tarka Percek – Karosszékből I./1. rész  

A Tarka Színpad társulata 2003-ban alakult Köllő Miklós vezetésével. Budapest első amatőr szenior színháza, elsődleges célja a színházművészet terapikus alkalmazása a korosztály számára.
A társulat az elmúlt 17 évben bemutatott darabokból online sorozatot készít az Újbuda 60+ Program ügyfelei számára.

60+ KultúrAjánló (2020.04.27-05.03.)  

Olyan színházi előadásokat, filmeket, koncerteket, stb. szeretnénk Önöknek ajánlani, amelyekről hisszük, hogy nem csak megkönnyítik az otthon eltöltött időt, de új élményeket, szép pillanatokat okoznak.

Mit tehetünk a földért?

Minden évben elérkezik a Föld Napja április 22-én, akkor mozgalmak, kampányok segítik a környezetvédelem fontosságának hirdetését. Jó esetben magunk is részt vehetünk egy-egy szemétszedésen közvetlen környezetünkben, vagy virágot ültetünk a házak elé. De mit tehetünk, teszünk még?

PÉLDAKÉPEK

1970 áprilisában indult útjára az azóta évente több mint egymilliárd embert megmozgató civil kezdeményezés, a Föld napja, amely a természeti értékek megóvása, a környezeti katasztrófák leküzdése céljából indítja mozgalmait.

60+ KultúrAjánló (2020.04.20-26.)  

Olyan könyveket, filmeket, koncerteket, stb. szeretnénk Önöknek ajánlani, amelyekről hisszük, hogy nem csak megkönnyítik az otthon eltöltött időt, de új élményeket, szép pillanatokat okoznak.

60+ KultúrAjánló - 2020.04.13-19.  

Olyan könyveket, filmeket, koncerteket, stb. szeretnénk Önöknek ajánlani, amelyekről hisszük, hogy nem csak megkönnyítik az otthon eltöltött időt, de új élményeket, szép pillanatokat okoznak.

Másmilyen húsvét!

Nemsokára húsvét! Bár az idei húsvét sem marad el, csak alkalmazkodva a körülményekhez, más lesz, mint a többi. Erre próbáljunk felelős gondolkodással készülni, lelkileg, emelkedett hangulatban! Bizonyára hamarosan eljönnek majd azok a napok, amikor szabadabban, családunk és szeretteink körében ülhetjük meg családi és közösségi ünnepeinket is.

A magyar költészet napján

József Attila 1905. április 11-én született, s rá emlékezve 1964 óta ezen a napon ünnepeljük a magyar költészet napját. Minden évben a magyar líra gyöngyszemei hangoznak el, előadói estek, közös felolvasások, szavalások hívják fel a figyelmet a vers szépségére, fontosságára.

60+ KultúrAjánló - 2020.04.06-12.  

Az elkövetkező időkben minden héten, olyan könyveket, filmeket, koncerteket, stb. szeretnénk Önöknek ajánlani, amelyekről hisszük, hogy nem csak megkönnyítik az otthon eltöltött időt, de új élményeket, szép pillanatokat okoznak.

Oldalak

LEGFRISSEBB
×

Magic Slim & Fit Stúdió

Infrakerékpár 5% kedvezmény/alkalom; Masszázs 10% kedvezmény/alkalom

Telefon: +36 70 940-3364