Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. vasárnap, Tibor

Kézzel készült papírcsodák - Origami 2024.febr-márc.

Időpont: 
2024március2514:00

Az origami, a papírhajtogatás japán megfelelője, négyzet alakú papírból kiindulva készíthetünk állatokat, tárgyakat, díszeket, geometriai formákat, segédeszközök használatával vagy anélkül.

2024. FEBRUÁR HAVI 60+ PROGRAMLISTA

Elérhető és letölthető az Újbuda 60+ Program 2024. február havi programkínálata!

(IDŐPONTVÁLTOZÁS: Mitől repül a repülő!? - előadás - 2024.02.29. 13:00)

Védekezzünk a megfázás, a betegségek ellen!

A nedves, párás időben még a fiatalabb, erősebb szervezetű emberek körében is megszaporodhatnak az influenza-szerű tünetek. Kezdődhet egy rossz közérzettel, fáradékonyság érzéssel. Majd a torokfájás, kaparó érzés kerül előtérbe, ami gátol a megszokott tevékenységeink végzésében. Később jelentkezik az orrfolyás, vagy éppen az orrdugulás.

Ingyenes LED-izzókkal segít Újbuda Önkormányzata a rezsicsökkentésben!

Újbuda Önkormányzata a CYEB Kft.-vel együttműködve ingyenes LED-csereprogramot indít. Ennek keretében az újbudai állandó lakcímmel rendelkezők a hagyományos égőket modern, rendkívül energiatakarékos, 80–85 százalékkal kevesebb energiát fogyasztó LED-izzókra cserélhetik, amelyekkel csökkenthetik otthonaik energiafelhasználását és rezsijét.

Idősek Karácsonya 2023.

Időpont: 
2023december1910:00
»
2023december1915:00

Alig több mint két hét és beköszönt a Karácsony ünnepe, amely az év egyik legszebb és meghittebb időszaka. Az Advent négy hete felkészíti lelkünket a karácsonyi ünnepkörre. Hangjai, fényei, illata a karácsonyhoz vezeti el az embert, és ebben a pár napban pedig egymáshoz vezet bennünket, feledve az elmúlt év gondjait. Hagyományainkhoz híven ismét szeretnénk együtt ünnepelni.

Felhívás eb-nyilvántartásba történő bejelentésre

Tájékoztatjuk a kutyatartókat, hogy Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata törvényi kötelezettségének eleget téve a 2023. évben - az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Ávtv.) 42/B.§ (1) bekezdése alapján - összeírja a kerületben tartott ebeket. Az Ávtv. kimondja, hogy a tartás helye szerint illetékes kerületi önkormányzat az ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Kérdezem a hótól...

Időpont: 
2023december1316:00

Mit jelent az otthon? Miben rejlik a meghittség? És miért más a gyertya lángja, ha egy adventi koszorún ég?

Színház és beszélgetés – hangolódjuk az adventre

Időpont: 
2023december0710:00

A kerületünkben működő MU Színháznak van egy 70-80 éves korú hölgyekből és urakból álló állandó társulata. Most a „Mindjárt, egy pillanat” című előadásból láthatnak részleteket ahol középiskolás fiatalok is játszanak.

Gerendás Péter és a Seventeen Big Band közös adventi koncertje

Időpont: 
2023december0117:00

Gerendás Péter, Liszt és Huszka Jenő díjas, „A Köztársaság lovagkeresztje”-vel kitüntetett művésze ismét izgalmas zenei utazásra indul a 20 tagú Seventeen Big Banddel. Több sikeres közös koncert után úgy döntöttek, hogy Karácsony táján a legszebb karácsonyi dalokkal szeretnének kedveskedni a közönségnek.

Isten éltessen Budapest!

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját ünnepeljük november 17-én. Ugyanis ezen a napon, 1873. november 17-én jött létre Budapest, a Duna bal partján fekvő Pest, valamint a jobb partján elterülő Buda és Óbuda városának egyesítésével.

Oldalak