Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Elegendő lépés az egészségért!

A 60 év feletti korosztály jelentősen csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, ha napi szinten megfelelő mennyiségű lépést tesz meg. Az ide vonatkozó tanulmányok 6000 – 9000 lépést jelölnek ennek érdekében. De aki legalább 2000 lépést tesz meg naponta, azok is jelentősen megnövelik az életkorukat. S minden további plusz ezer lépés sokat jelent. Éppen ezért érdemes többet gyalogolni, hamarabb leszállni a járműről, vagy ebéd után, lefekvés előtt sétálni. Nagyszerű lépésszámláló eszközök vannak, melyeket érdemes beszerezni, használni.

Bár az egészségünk megóvása rendkívül összetett dolog, de mindent meg kell tennünk a megóvása, karbantartása érdekében. A helyes táplálkozás, az egészséges életmód megalapozza az életminőségünket. Idősebb korban növekszik az inaktivitás, jobban kötődünk otthonunkhoz, sokat ülünk, nem szívesen mozgunk. Ez részben az izmok, ízületek romló állapotához vezet, ami miatt elkényelmesedünk. Ez az ördögi kör vezet a mozgáshiányos állapothoz, ami fokozza a szív- és érrendszeri problémák kialakulását. Ez komolyan veszélyezteti életünket.

Éljen aktív idős életet, s ezzel is óvja egészségét! Ehhez több területen is szakszerű segítséget kaphat az Újbuda 60+ Programban. Kiváló gyógytornászok irányításával részt vehetnek különféle mozgásos foglalkozásokon, elsajátíthatják a nordic walking gyalogló technikát. Tegyenek meg naponta minél több lépést az egészségükért!

 

Várjuk a mozogni vágyó ügyfeleinket!

 

 

készült: internetes források felhasználásával