Salátát készített rukkolából, répából, almából, zöldhagymából, borsikafűből, édesköményből.Az öntetben volt balzsamecet, citrom, fokhagyma és egy kis méz. Mindez koktélparadicsommal, fetasajttal. A sajttál az otthon talált sajtok szépen szeletelve, uborkával, paradicsommal körítve.
A másik saláta is roppant egyszerű, pár perc alatt kész. Görög joghurt curryval, benne konzerv kukorica és alma. Fenséges volt.
Desszertként házi fagyit ettünk. A különféle lefagyasztott gyümölcsöket fűszereztük más-más módon. A banánt pici tejjel, tejszínnel, barnacukorral, fahéjjal, rumaromával bolondítva a késes robotgéppel egyneműsítettük. Isteni lett.
Bogyós gyümölcsökből, szederből, áfonyából, málnából, eperből vaniliáscukorral, mézeskalács fűszerkeverékből készült a következő adag. Szokott még cukkiniból és spenótból is különleges költeményeket kreálni, de az már nem fért belénk.
Ja, szomjunkat is egészséges (E-mentes) itallal oltottuk. Bodzatea jégbe hűtve, édeskömény magjával, fahéjjal, szegfűszeggel és sok idénygyümölcs darabbal összeérlelve fűszereztük. Citromkarikával ittuk
Tápláló, egészséges, egyéni ízlés szerint variálható! Próbálja ki!
Újbuda 60+Program