Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. kedd, Taksony

Tudta, látta?

Az elmúlt év tavaszán – pontosan az egészségügyi világnapra – kiírtak egy pályázatot, amely a 60+ idős korosztály egészséges táplálkozását, a túlsúlyból eredő betegség rizikófaktorok elkerülését célozza.

Sajnos a hazai idős korosztály 60 felett túlsúlyos, vagy elhízott, s 87% szenved valamilyen krónikus betegségben. Ennek oka elsősorban a helytelen táplálkozás és az ahhoz fűződő életmód. A pályázat ezt kívánja támogatni egészséges receptek, 60 pluszos kiadványok, videok, tanácsok útján.

Az OGYEI honlapon rendszeresen olvashat aktuális híreket, felhívásokat az egészséges életmóddal kapcsolatosan. S nemcsak időseknek, az egész család profitálhat a hozzáértő szakemberek, specialisták írásaiból, tanácsaiból az egészséges életmód megvalósítása érdekében.

A táplálkozás az egyik legfontosabb tényező az egészséges, hosszú élet elérése, megélése céljából. S ez nem pénzkérdés, de nagyrészt szemléletváltás, odafigyelés. A személyes felelősségen túl társadalmi érdek, hogy ne a betegségeink kijavítása legyen előtérben, hanem az aktív, egészséges, jó élet megélése. Az Újbuda 60+ Program és ez a honlap is kínál segítséget, lehetőséget, hogy minél többet tudjunk meg a táplálkozásról, az étkezés fontosságáról. Használjuk ki!

Példaként egy olcsó, de ízletes, egészséges recept:

https://merokanal.hu/receptek/karottas-bulgur-koret/


Jó étvágyat!