Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Környezetvédelem nem csak a Világnapon!

Az ENSZ 1972-ben június 5-ét Környezetvédelmi Világnappá nyilvánította. A szervezet fő célja volt felhívni a figyelmet a világméretű környezetszennyezés következményeire, mozgósítani a megelőzésre, a szemét- és hulladékképződés mértékének csökkentésére és buzdítani a megújuló természeti energiák hasznosítására.

Ezen célok eléréséért rendezvények, kampányok vannak világszerte. A téma mérete miatt nem csupán erre az egy napra korlátozódnak a kapcsolódó világnapok, hanem az egész év folyamán mozgósítanak: éljünk környezettudatos életet! Júniusban van még az Óceánok (8-án), a Szelek (15-én), az Elsivatagosodás és az aszály elleni Világnap (17-én).

A probléma hatalmas, világméretű, de csak az egyéni felelősségre is alapozó lokális kezdeményezések fenntartásával tehetünk legtöbbet környezetünk védelméért. Ültessünk fát, komposztáljunk, gyűjtsük szelektíven a szemetet, takarékoskodjunk erőforrásainkkal, használjunk energiatakarékos eszközöket…!

Az Újbuda 60+ Program régi jó kapcsolatot ápol a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakembereivel és rendszeres ismeretterjesztő előadásokkal, terepi túrákkal hozzuk közel ügyfeleinkhez ezt a témát.

8-án a Generációk közötti együttműködés programjaként az idősebb korosztály az óvodásokkal közösen újrahasznosított anyagokból fog különféle tárgyakat alkotni, melyet kiállítás is követ.

9-én pedig a bölcsödésekkel ültetnek narancsfát és más növényeket az egyik bölcsi kertjében.

De szervezünk természetjárást, kirándulást is, ahol megismerkedhetnek a hazai természeti kincsekkel.

 

Óvjuk, védjük közvetlen környezetünket, de ne csak a Világnapon!