Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. vasárnap, Tibor

Kertünk virágai

Az üdén zöldellő pázsit százszorszéptől, nefelejcstől, ibolyától tarkán virít. Szinte nap, - mint nap új virágok nyílnak, s teszik pompázatossá a kerteket, mezőket. És már bontja mézédes virágját az orgona, az írisz, a nárcisz.

A színek kavalkádja szinte megrészegít, s egyre jobb a szabadban sétálni, csodálni a természet gyönyörűségeit. A kertekben, s a vázákban a legnépszerűbb a tulipán. Nem marad le az ezerszínű árvácska, az illatos bazsarózsa, s a liliomfélék.

Mondani szokás, hogy a tavaszi kerteknél nincs varázslatosabb, változatosabb látvány. S mit érdemes ültetni májusban? A liliom hagymákat feltétlenül, de a napos helyre telepített kardvirág is nagyon hamar megnő. S a dália is meghálálja, ha napsütötte területen gyökerezik. Szerencsénkre bő választék teszi lehetővé, hogy a kert változatos, egyedi és folyton virágos legyen. Mostmár csak a kellő technikai, fizikai ráfordításról kell gondoskodni. Szerencsére az internet, a szakirodalom, s a kertészetek széles választékkal várják a kertészkedni vágyókat.

 

 

 

Készült: internetes források felhasználásával