Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. kedd, Taksony

Érték az egészség?

A kérdéssel sajnos sokan csak akkor szembesítik magukat, mikor már megromlott, elveszett az egészség. S utólag értékelődik fel. Pedig tudatosabb felfogással, az élet körülményeit befolyásoló hatások hiteles forrásból történő megismerésével biztosan javíthatnánk a hazai betegség statisztikán. Hivatkozzák, hogy az évtizedek óta elavult egészségrendszer sem képes a megelőzés, az egész-ség szolgálatára.

Egy világjárvány kellős közepén, az erején felül jól teljesítő szolgáltatórendszer eredményessége nyomán reméljük, hogy az egyénekben is kedvező változás indulhat be a felelősség, az életmód vonatkozásában.

Minden évben április 7-én ünnepeljük az egészség világnapját. 1948-ban ezen a napon kezdte meg működését az ENSZ intézményeként az Egészségügyi Világszervezet, a WHO, amely mára 194 tagországgal képviseli a világban a legfontosabb egészségügyi kérdések megoldását. Ráirányítja a figyelmet a problémákra, szervezi, irányítja a szakszerű megoldás érdekében a szükséges feladatok megtételét. így van ez napjainkban is.

Az Újbuda 60+ Program is sokat tesz az egészséges, aktív időskor megélése érdekében, ezzel segítve a megfelelő információ áramlást és a konkrét probléma megoldást. Fordulhatnak szakember tanácsadóinkhoz, akik esetenként személyre szabott tanácsaikkal szolgálják ügyfeleink egészséges életét, vagy a betegségek, fájdalmak enyhítését. Kérjék ki táplálkozással, mozgással kapcsolatos véleményüket, illetve a jövőben is vegyenek részt aktívan a programban! Az online felületeinken rendszeresen közlünk információkat, véleményeket, tanácsokat a testi-lelki egészség megóvása érdekében, felhívjuk figyelmüket a vízfogyasztás, a pihenés, az étkezés, a környezet fontosságára. Hiszen az egészség nem a betegség hiánya, hanem a biztonságos, teljes és harmonikus életfeltétel megléte, amelyért nagyon sokat tehetünk egyéni szinten is!

Az egészség világnapja körül erősítsük meg az elhatározást, hogy tudatos, felelős magatartással még többet teszünk egyéni és ezen túl a közösség életminőségéért!

Ehhez kívánunk sok sikert, jó egészséget!