Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. péntek, Jeromos

Elkészült az I-CARE-SMART projekt lehetséges folytatását körvonalazó Regionális Akcióterv

Regionális Akcióterv

   

Az I-Care-Smart projekt keretében 2022 áprilisában került elfogadásra a Regionális Akcióterv szövege, amely összefoglalja a projekt megvalósítási időszaka alatt (2019. május 01. - 2022. április 30.) kialakított partneri együttműködések tapasztalatait, valamint leírja az elért eredmények fenntarthatóságának és kiterjeszthetőségének lehetőségeit.

  

A Regionális Akcióterv tartalmára vonatkozóan az elmúlt években széles körű konzultációra került sor az érdekelt felek, azaz a szociális intézmények, a vállalkozástámogató szervezetek, a vállalkozások, a döntéshozatalban résztvevő szervezetek, az egyetemek és a kutatóintézetek bevonásával. A konzultációk során feltárták azokat a lehetőségeket, amelyek a megvalósuló innovációk támogatásában szerepet kaphatnak.

  

A tanulmány részletesen leírja az időskorúak potenciális SMART igényeinek felmérési módjait, a fejlesztők a SMART innovációkba történő bevonásának eszközeit, a tesztelés és a közös értékalkotás folyamatát, valamint a „Négyes Hélix” együttműködés kereteit és részletezi a szociális intézmények, mint potenciális „Living Lab” szereplők feladatait. A dokumentum továbbá ajánlásokat is megfogalmaz a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiához (S3) 2021-2027.

  

A Regionális Akcióterv szövegét Mátics Katalin (intézményvezető, Újbudai Szociális Szolgálat) és Szabó Judit Ágnes (szociális munkatárs, Újbudai Szociális Szolgálat) az I-Care-Smart projektben szerzett tapasztalatok felhasználásával állította össze.

  

A Regionális Akcióterv ide kattintva érhető el: Regionális Akcióterv

LEGFRISSEBB
×