Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 21. vasárnap, Ágnes

Bűnmegelőzési előadásokat tartottak a kerületi időseknek

Az idősek életminőségének javítását célzó 60 plusz program egy évvel ezelőtt indította útjára Bűnmegelőzési alprogramját. A kezdeményezés célja, hogy a nyugdíjasok megtanulják, hogyan kerülhetik el, hogy trükkös lopások és átverések áldozatává váljanak. Az önkormányzat ennek érdekében évente többször szervez olyan előadásokat a számukra, ahol nyomozóktól és biztonsági szakemberek készítik fel a résztvevőket a kritikus helyzetekre.

A bűnügyi statisztikák arról tanúskodnak, évről évre nő az idősek ellen elkövetett bűncselekmények száma hazánkban. A rendezvényre ezért gyakorló nyomozókat, rendőröket és egy helyszínelőt is elhívtak, hogy felkészítsék az időseket, mire kell ügyelniük, amikor vásárolnak, fizetnek a kasszánál, bankautomatából vesznek fel pénzt, vagy éppen becsönget hozzájuk egy ismeretlen.

LEGFRISSEBB
×

Információ a 60+ Programokról

Elindultak az újévben a 60+ programok! Látjuk, hívjuk ügyfeleinket szeretettel!

Tájékozódni a minden hónapban megjelenő Programlistából tudnak, melyet elvihetnek a Programközpontokból (Kérő u. 3. vagy Bölcső u. 3.), vagy letölthetnek az internetes honlapunkról (idosbarat.ujbuda.hu).