Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 16. kedd, Csongor

Mit együnk, mit tegyünk?

Az utóbbi napokban hírek láttak napvilágot fertőzött brokkoliról, határérték felett méreganyagot tartalmazó zöldségekről, gyümölcsökről. Hivatkoznak egy uniós vizsgálatra, ami kimutatja, hogy az Európában forgalmazott élelmiszerek 47 százaléka szennyezett, ebből 3 százalék az egészségügyi határérték felett.

Bár mindig voltak hasonló hírek, viták, mit együnk, mit ne együnk, azért nem árt résen lenni.

Valóban, a hazai és az ismert gazdáktól vásárolt termékeknél kevésbé kell gyanakodnunk. A biotermékek, ha megfelelő módon termesztették őket- viszont teljesen tiszták. Érdemes tehát magasabb minőségű, ellenőrzött élelmiszert fogyasztanunk, mert a mérgezések toxikus hatásának következményei beláthatatlanok.

Itt a tavasz, egymás után jelennek meg a friss zöldségek, gyümölcsök a piacon. Fogyasszunk idény termékeket, s ne kísérletezzünk még a távoli országokból származó primőr, vagy különleges árucikkekkel, mert ott nagyobb lehet az esély a fertőzöttségre. Támogassuk a helyi gazdaságot; örvendetesen szaporodnak a termelői piacok, ahol a gazdák tanúsítvány bemutatása mellett kínálják portékáikat. S az sem mindegy, hogy a vásárlói kör hétről-hétre ugyanaz, ezáltal nagyobb lehet a bizalom, az elégedett ügyfél biztosan hűséges lesz.

Tájékozódjon a helyben elérhető élelmiszerek minőségéről és vásároljon tudatosan!

A táplálkozással kapcsolatban is hasznos információkat szerezhet a 60+ Program Egészségklubjában, ahová szeretettel várjuk!


60+ Program