Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

A jó pap is holtig tanul

Egyre többen kezdenek el 60 felett is tanulni. Szükség van az új információk megszerzésére, pl ha okostelefont, tabletet, számítógépet vásárolnak. Az Újbudai 60+ Program által szervezett tanfolyamokon, szolgáltatások keretében segítséget kaphatnak ezek kezeléséhez, ezért többen bátran belevágnak akár 80 felett is. Mások megújítják, felfrissítik a megszerzett ismereteiket pl a számítógépes, vagy a nyelvi tanfolyamokon.

Az Önkormányzat évente kétszer tavasszal és ősszel támogatja 20-20 órás tanfolyam költségeivel a 60 pluszos tanulni vágyókat. Így az első alkalommal beiratkozók számára a kezdő és középhaladó oktatás rendkívül kedvező. Szerencsére ezt egyre több ügyfelünk igénybe is veszi. A 60+ Program keretén belül ezen kívül évente folyamatosan több tematikus informatikai és okoseszköz használati tanfolyamot is szervezünk, melyekre a meghirdetett beiratkozáskor lehet jelentkezni. Az aktuális beiratkozási információkat az Újbuda Újságban és a honlapon érik el. A nyelvgyakorlók számára önkéntesek bevonásával német és angol társalgási klubot működtetünk, ahová várjuk a további érdeklődőket.


Az ismeretek elsajátítása, aktualizálása, gyakorlása életünk minőségének színvonalát emeli. Az ember legyen nyitott, befogadó minden új iránt, mert ezáltal könnyebb alkalmazkodni a megújuló világhoz és megérteni a körülöttünk zajló életet. Tanulni jó, tanulni öröm!


60+ Program

LEGFRISSEBB
×

Kodály Zoltán

135 éve született és 50 éve halt meg Kodály Zoltán, a magyar zenei élet kimagasló alakja, a háromszoros Kossuth-díjas zeneszerző, népzene kutató, tudós, zenepedagógus és nyelvész. A kettős évforduló alkalmával világszerte megemlékeznek munkásságáról, így hazánkban is megkezdődött a Jubileumi Kodály-év.