Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 26. vasárnap, Jusztina

Tegnap vagy holnap?

A kommunikációval és marketinggel foglalkozó szakemberek számára szervezett Magyar Fogyasztó 50+ II. konferencia mottója volt a címben megfogalmazott kérdés.


A szervezők a korosztály státusát, fogyasztói szokásait, gondolatait, gazdasági erejüket, elérésük lehetőségeit tekintették át, azaz valós ismereteket rendszereztek arról a 3,5 milliós "kisebbségről", amely a magyar lakosság 50 feletti rétegét jelenti.

Sas István filmrendező előadásában bemutatta, hogy a magyar reklámokban szerepeltetett 50 felettiek vagy statiszták, vagy fogsorragasztót és potencianövelő tablettát népszerűsítenek. De a számadatok azt is mutatták, hogy leginkább Mikulásként jelenítik meg a korosztályt. A szakember ezzel szemben bemutatta, hogy más európai országban nem "leírt" nemzedékként kezelik az ezüstkorúakat, rámutatott, hogy ugyanerre megvan az igényük a magyar ötven felettieknek is.

Popper Péter az életkor előrehaladásának hátrányai mellett annak számos előnyéről is beszélt a „második ötven év” tartalmát elemezve.

A konferencia egyik felkért előadója Molnár Gyula, Újbuda polgármestere volt, akit a kerület 60+ elnevezésű projektje kapcsán hívtak meg. A polgármester beszélt arról, hogy Újbuda Önkormányzata az országban elsőként lett vezetőpartner egy olyan európai együttműködésben, amelyben az unio 2,5 millió eurót ad a projekthez egy sikeres pályázat eredményeként. A minőségi időskor városi környezetben (QAgeing) programban öt uniós ország kilenc önkormányzata és szakmai intézete fogott össze. Molnár Gyula hangsúlyozta, hogy a hatvan felettieket Újbuda új lehetőségekhez, új típusú aktivitáshoz szeretné hozzásegíteni. Idézte Leonardo da Vincit, aki korát megelőzve számos kérdésre találta meg a választ, élete vége felé mégis feltett három olyat, melyre nem tudta a megoldást. Köztük az egyik így szól: miért öregszik meg az ember? Mi Újbudán nem a miértre, hanem a mikéntre helyezzük a hangsúlyt, fejezte be előadását Molnár Gyula.

LEGFRISSEBB
×

ELBIR lakossági hírlevél 2021. szeptember - HAZUDOTT, MINT A VÍZfolyás…

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek Bűnmegelőzési Osztálya által összeállított elektronikus hírlevelének (ELBIR – Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer) 2021. szeptemberi számából olvashatnak részletet!

Kérjük, figyelmesen olvassák el és amennyiben lehetőségük van rá, osszák meg ismerőseikkel is az abban foglaltakat!