Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. szerda, Petra

A 60+ Rádió 2024. augusztus 17-i adása a Civil Rádióban

Az adás szerkesztője: Kéri Juli

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

 

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN


  

Balatonkenese nyara (meghallgatás)

Meskó Bánk:

Mai vendégem Tóth Renczes Katalin, Balatonkenese kulturális életének motorja, szervezője. Beszélgetésünk során Kenese nyári programjáról adott részletes beszámolót, kiemelve a neves, közismert fellépőket.

 

Csipkébe szőtt álom - Hollókő (meghallgatás)

Torda Judit:

A változásra, változtatásra soha nem lehet késő. Sárvári Anita számára az igazi "szerelem munka" a csipkével való foglalkozás, ami a kereskedői, logisztikai munkája után talált rá.

Szívesen lát mindenkit Hollókőn, ahol az általa alapított Csipkeház és a Csipkemúzeum található.

 

Tánckoncert (meghallgatás)

Áment Zsóka:

Mi is ez a fogalom, hogy tánckoncert? A legilletékesebb személy - az állami díjjal kitűntetett - Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus zenekar szakmai igazgatója adja meg a választ, és mesél a zenekar életéről…

 

A Tordasi Szivárvány zenekar (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

Fejér megyében, Tordason található a Fejér Megyei Egyesített Szociális Intézmény, amely több mint 200 értelmi, fizikai és pszichikai fogyatékkal élő lakónak ad otthont. Itt működik a Tordasi Szivárvány zenekar, amelynek a vezetője Vass Árpád, az intézet szabadidő-szervezője immár 20 éve. Az együttesben közösen muzsikálnak a fogyatékkal élők az őket segítő ép tagokkal…

 

„Ártatlanok”- Felolvasó-színházi est (meghallgatás)

Kéri Juli:

2023 tavaszán megjelent egy könyv, a „Levelek a Kner család életéből 1938-1949” címen. Ebből készült egy felolvasó-színházi előadás, amely a közvetlen a II. Világháborút megelőző és az azt követő évek azon leveleit dolgozza fel, amely megmaradt Kner család Amerikában és Magyarországon élő tagjai között íródott. A beszélgetőtársak: Dr Erdész Ádám, a könyv szerkesztője, Hirtling István színművész, Hegedűs D Géza színművész, aki a rendező is.