Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Virágos tavasz

Már március van és szemmel láthatólag ránk köszöntött a tavasz. Süt a nap, bár még az ereje nem túl nagy, de kedvcsináló, aktivizáló. Kellemesebbek a fényviszonyok és a lágy szellő friss illattal áraszt el mindent. Megszínesül, megújul a természet, s ez reményt ad minden élőlénynek. Szívesen tartózkodunk a szabadban, sőt, a kiskert tulajdonosok már neki is fognak a tavaszi munkálatoknak.

Újra kizöldül a természet, már előbújt a hóvirág, hamarosan nyílik az ibolya. A vadvirágok egymás után nyílnak, s gyönyörködhetünk színpompáikban. Előbújik a téli jázmin, sárga virágja hívogatja a méheket, bogarakat, s a kökörcsin, a színes krókuszok derűt hoznak a kertekbe.

A kiskerttulajdonosok pedig nekilátnak az előkészületi munkálatoknak. A tervezésnek, hogy a virágoskert folyamatosan színes képet adjon, tudatosan érdemes ültetni a talaj adottságait, a fényviszonyokat, a nyílás idejét, a virágok színeit számításba véve. Elkezdődhet a talajmegmunkálás. A palánta előkészítés, vagy éppen a terasz, balkon, a kerti ládák díszítése. Az igazi virág kiültetés ideje általában április, de már ebben a hónapban is virágzik az árvácska, korán nyílik a primula, a hunyorok, a kankalin, a kökörcsin, a szellőrózsa. Rügyet bontanak a cserjék, lombosodnak a fák, teret hódítanak a kúszónövények. Erre a kavalkádra majd rajzanak a méhek (reméljük), megjelennek a pillangók, s a madarak már hajnaltól énekelnek.

Reméljük, hogy a tél már nem kéredzkedik vissza, végképp eltávozott, a fagyok, a zordabb időjárás nem tréfálják meg az évszakot. A szelek csak a langyos levegőt szállítják hozzánk a tisztasággal, fényességgel…S minden bizonnyal tért hódít a kellemes, napsütéses és vidám tavasz.

Köszöntsük, élvezzük, ünnepeljük!


Újbuda 60+Program

LEGFRISSEBB
×

Köszönet az időseknek  

Október 1-jén, az önkormányzat idősek napi központi rendezvényén Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő köszöntötte az újbudai nyugdíjasokat a Fővárosi Művelődési Házban. A kerület vezetői átadták az Újbuda időseiért elismerő címeket is.