Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 25. hétfő, Irén, Irisz

Tavaszi virágok

Elmúlt a tél, s reméljük, hogy az időjárás jobbra fordul. Többet süt a nap, jó esetben folyamatosan emelkedik a hőmérséklet, s márciustól a természet is megújul. Újra zöldellni kezd a pázsit, s egyre több színes virág dugja ki fejét.

Először megjelenik a parányi élénksárga téltemető virág, ami védett növény, ám mérgező is.A tavasz korai hírnöke a hunyor, amely sokféle színben és alakban pompázik. A tél végének egyik legkedvesebb szimbóluma a törékeny, kecses virágú hóvirág, ami néhol tömegesen, de a kertekben akár magányosan is előfordul egyszerűbb, vagy nemesített fajtája. Az előbbiekkel együtt ez is védett, hagymájának hatóanyagait a gyógyszeripar is felhasználja. Néhol a kertet szőnyegszerűen beborítja az élénk kék színű bókoló csillagvirág. Március-április környékén hozza virágait a lilásrózsaszín, ritkábban fehér, vagy vörös ujjas keltike. Szinte elsőként bújuk elő a fehér, lila, sárga illatos virágú krókusz, melyet a kertbe, de cserépbe, balkonládába is érdemes ültetni, mivel nagyon hamar virágzik.


Gyönyörködjünk a tavaszi virágok színes kavalkádjában!


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

60+ tavaszi informatika és nyelvi tanfolyamok

2019 tavaszán ismét indítunk angol, német, illetve informatika (számítógép- és internetkezelői) tanfolyamokat. A tanfolyamok felépítése és időtartama változik az idei évtől az Önök igényei szerint