Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. péntek, Vilmos

Tavaszi fáradtság

Elérkezett a tavasz, s ismét kitör rajtunk a tavaszi fáradtság. Álmosak, aluszékonyak, kisebb teherbírásúak vagyunk így március-április fordulóján. Ennek az az oka, hogy az immunrendszer legyengül. Fogytán vannak a vitaminkészleteink, nincs elég D-vitamin, s a pótlást nehezen tudjuk beindítani. Szerencsére egyre több lesz a napsütéses órák száma, sétáljunk, kiránduljunk minél többet friss levegőn, használjuk ki a természet nyújtotta éltető erőt!

A 60+ programban egyre több szabadtéri, gyalogló és túrázós programból válogathatnak. A mozgás elengedhetetlen a megfelelő energiaszint biztosításához. Már mindenki találhat magának megfelelő mozgásformát, tornát, jógát. A meridiántorna és a Doin jóga ingyenes, nem kell bejelentkezni, csak a 60+ Kedvezménykártyájukat kell felmutatni. A különféle egészségjavító gyógytornákat kiváló szakemberek vezetik kerületszerte több helyszínen, ezekre általában a megadott feltételek mellett lehet a meghirdetés után jelentkezni. Jól működnek a gyalogló klubok, melyekhez lehet csatlakozni. Új szolgáltatásként lehet jelentkezni az egyéni gyógytorna tanácsadásra, ahol a szakképzett gyógytornásznak a mozgásszervi problémáikkal, a megfelelő mozgásforma végzésével kapcsolatban feltehetik kérdéseiket.

A mozgás, a megfelelő öltözködés mellett nagyon fontos a táplálkozás. Törekedjünk friss, vitamindús és változatos étkezésre. Személyreszabott dietetikai (táplálkozási) tanácsadást vehetnek igénybe, ahová előzetesen jelentkezni kell.

A tavasszal jelentkező fáradtságunknak számtalan oka lehet. Előfordulhat, hogy nem kell szakember felkeresnünk, ha az ide vonatkozó hasznos tanácsok megvalósításával próbálkozunk.

Az egészségünk megóvása, a fáradtságunk leküzdése érdekében használják ki az időjárás, a napsugárzás nyújtotta kedvező hatásait, sétáljanak, kiránduljanak, pihenjenek, aludjanak eleget és fordítsanak kiemelt figyelmet a táplálkozásra és a mozgásra!

Ezekhez kaphatnak további hasznos információkat a 60+ Program útján is!


60+ Program

LEGFRISSEBB
×