Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. szombat, Ferenc

Tanulni jó

Fiatalabb korunkban, az iskoláinkban megszereztük az élethez szükséges legalapvetőbb ismereteket. Ennek köszönhetően jól eligazodunk akár napjaink bonyolult világában is, mert megtanultuk, hogy hol nézhetünk utána a minket érdeklő információknak. Az érdeklődés szó magában foglalja az érdekeinkhez fűződő, a kíváncsiságunkból adódó, az érdeklődésünket felkeltő különféle szempontokat.

A tanuláshoz elengedhetetlen a vágy, ami a többlettudásra ösztönöz. Szeretnék fejlődni, nem akarok felejteni, valamivel meg szeretnék ismerkedni! Minden bizonnyal ezek a késztetések hozzátesznek valamit a személyiségünkhöz.

Az Újbuda 60+ Program az aktív időskort szolgálja, mely keretében több alkalmat biztosítunk ügyfeleink számára az élethosszig tartó tanuláshoz, az új ismeretek megszerzéséhez, vagy bővítéséhez. A szellemi aktivitás hozzájárul a személyiség és az identitástudat erősítéséhez, a mentális képességek és a lelki egészség megtartásához. Az időskori tanulás hasznos az elmagányosodás, a fölöslegesség-érzés, a kiszolgáltatottság ellen.

Az általunk szervezett tanulási lehetőségek több igényt is kielégítenek. Egyszerű, hétköznapi ismeretek elsajátítására van lehetőség a legtöbb programunkon, legyenek ezek szellemi, vagy fizikai tevékenységek. Ha valaki például nem tud horgolni, a kézműves szakkörön megtanulhat, vagy az előadás után megismerkedhet gyógynövényekkel, tájékozódhat a környezetvédelem céljairól, feladatairól és még számtalan kérdésről. Ha tudni szeretné, hogy milyen ételek hasznosak az egészsége megóvása érdekében, vagy mely izomcsoportokat kell fejlesztenie a kondíciója, a mozgása szempontjából, szakembereinktől megtudhatja.

Tanulni jó, s közösségben még jobb! Éppen ezért szervezzük meg időről-időre a szaktanárok bevonásával a nyelvi és számítógépes tanfolyamokat. Erre október 19-től tudnak személyesen jelentkezni a Kérő utcai Programközpontban.

Használják ki a lehetőségeket, tanuljanak nálunk folyamatosan!

Várunk minden új és régi tanulni vágyó ügyfelünket!