Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Szívhez szólóan…

A Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2015. december 16-án tartotta karácsonyi hangversenyét a Szent Imre templomban. A megnyitón megemlékeztek Tamás Gergely Alajos ferences rendi szerzetesről, aki tanár és zeneszerző volt.

A műsor N. Békés Gyöngyi tanárnő szívhez szóló karácsonyi éneke nyitotta meg, majd a kicsinyek népes kórusa következett, akik a magyar karácsonyi dalokon kívül angol és finn kórusszámokat is énekeltek a furulyás tanulók közreműködésével.

Varga Bernadett 3.z. osztályos tanuló szólóéneke nemcsak a templomot töltötte be, hanem néma áhítatot váltott ki a jelenlevőkből is.

A sikerrel szereplő kicsik együttesét vezette - amely ilyen nagy létszám mellett komoly előkészítő munkát igényelhetett - , és zongorán kísért: Lakatos-Koncz Erika.

A következő műsorszám a Bárdos Lajos Gyermekkar volt. Énekkari felkészültségüket a sok, nehéz kórusdarab hibátlan előadása is bizonyította. Egy XVIII. századi francia misekönyvből való adventi énekre vonultak be, melyet Kodály Zoltán dolgozott fel, Szedő Dénes fordítása nyomán.

Kiválóan énekeltek a szólisták: Varga Petra 8. z, Szepessy Fanni, Lévai Angelika, Jerminecz Hanna, Gödri Anna 7.z, és külön élményt jelentett hallgatni a fiúk, Merkel Márk, Rhorer Zsombor, Leveleki Dániel 7.z osztályosok szólamát.

Műsorukban énekeltek Tamás Alajos műveken kívül Bárdos Lajos darabokat is.

A felkészítő tanár N. Békés Gyöngyi karvezető volt, aki sikeresen oldta meg a gyerekekkel az igényes, többszólamú kórusművek előadását a zongorán kísérő Lakatos-Koncz Erikával együtt.

Utolsóként az iskola Vén diák kamarakórusa énekelt, amely régi diákokból és tanárokból szerveződött. Felkészültségük, lelkesedésük példaértékű volt a gyerekek és a közönség számára.

A búcsúzás egy össz-karral és egy közös énekléssel történt.

Az előbbit Tamás Gergely Alajos - József Attila: Betlehemi királyok – versére az iskola diákjai egymásnak felelgetve adták elő, utóbbit a nagy létszámú közönség – édesanyák, édesapák, nagyszülők, testvérek és vendégek, a gyerekekkel együtt énekelték: Mennyből az angyal…

Megható volt az összhang.


Köszönjük, hogy együtt lehettünk ezen az adventi órán és ebben a békés, meghitt hangulatban várhattuk a Karácsonyt!A résztvevő szülők, nagyszülők, a közönség nevében:


Áment Zsóka 60+önkéntes

LEGFRISSEBB
×