Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 10. kedd, Judit

Sütit süssünk, vagy kiránduljunk?

Közeleg a Gyermeknap, s ilyenkor minden nagyszülő szeretettel gondol az unokákra. Hiszen a kicsiknek a legfontosabb ez az ünnep. Magyarországon már nagyon régóta ünnepeljük. Legelőször 1931-ben tartották meg és 1950 óta május utolsó vasárnapjára esik. Az ünnep gondolata Törökországból ered, de a világ számos pontján ünneplik különféle időpontokhoz és hagyományokhoz kapcsolódva.

Nálunk zenés, táncos, szórakoztató műsorokkal, izgalmas, érdekes bemutatókkal, de mindenképpen sok játékkal gondolnak a gyermekekre. Ez a nap az övék, választhatnak kedvükre, sokan családi ünnepléssé emelik. Ha együtt vannak a generációk, mindenki felszabadultan mulat, abból minden korosztály profitál.

Mit tehet a nagyszülő gyermeknapon?

Mindenképpen emlékezzen meg gyermekeiről, unokáiról. Nem érdemes drága ajándékok, felesleges, haszontalan játékok megvásárlásával versenyezni, inkább a minőségi együtt töltött idő örömét, értékét kellene áthagyományozni. Ha közösen fogyasztanak el egy finom ebédet, amit a nagyi készített a többiek kedvenc ételeiből, sütött-főzött szeretettel, az minden más ajándékot képes felülmúlni. Csak meg kell teremtenünk ezeket a meghitt és kellemes pillanatokat. Nem helyes, ha beszállunk a fogyasztói társadalom divatja diktálta túlzott vásárlásba, a felnövekvő nemzedék boldogulásáért akkor teszünk a legtöbbet, ha megtanítjuk őket egymás tiszteletére, szeretetére. Ha értékeinket nem az anyagiakkal, hanem az őszinte, tiszta szándékkal és cselekedettel mérjük.


Minden időskorúnak szeretettel teli, boldog gyermeknapot kívánunk!


Újbuda 60+Program

LEGFRISSEBB
×

Egészséges innivalók

Télen kifogynak szervezetünkből a vitaminok, s a legfontosabbakról érdemes gondoskodni. A nedves, szürke időszakban jótékony lehet többek között a C-, D- vitaminpótlás. A felső légúti panaszok enyhítésére, kezelésére, de megelőzésre is készíthetünk házilag gyógynövény szirupot.