Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. péntek, Vilmos

Nyárias tavasz

Márciusban még tél volt, az időjárás villogtatta fagyos oldalát. Majd hirtelen nyár lett. Több mint kétszáz éve nem volt ilyen meleg áprilisban. Sorra dőltek meg a korábbi melegrekordok. S májusban is folytatódott a szokatlanul magas hőmérsékletű, ám változékony időjárás.

A hűvös reggelek után rendszerint 25-30 fokra is melegedett a hőmérséklet, az esték is kellemesek voltak. Az általában szokatlan meleg időjárást különféle frontok, anticiklonok zavarták meg, előfordult a hónapban nyárias zápor, de némely területen felhőszakadás, sőt jégeső is esett. A sztratoszférikus felmelegedések száma fokozódik, s ez évről évre szokatlan időjárási viszonyokat eredményez. Ennek köszönhetően egyre változékonyabb, szélsőségesebb lesz az időjárás, akár évszakon belül is. Pl ilyen volt az idei tél és ezt követően az erős felmelegedéssel járó nyárias tavasz. A föld globális felmelegedését fenyegető veszélyek egyre jobban ráirányítják erre a jelenségre a figyelmet. Azt prognosztizálják, hogy a szélsőséges időjárási események a klímaváltozás következtében meg fognak szaporodni.

Környezetünk, földünk védelme érdekében tudjon meg minél többet a minket körülvevő világról! S a tájékozódás , felkészülés mellett ne feledkezzen meg a személyes és társadalmi felelősségről sem, amivel még tehetünk valamit az élhető környezet megóvásáért!

Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×