Bár mindig voltak hasonló hírek, viták, mit együnk, mit ne együnk, azért nem árt résen lenni.
Valóban, a hazai és az ismert gazdáktól vásárolt termékeknél kevésbé kell gyanakodnunk. A biotermékek, ha megfelelő módon termesztették őket- viszont teljesen tiszták. Érdemes tehát magasabb minőségű, ellenőrzött élelmiszert fogyasztanunk, mert a mérgezések toxikus hatásának következményei beláthatatlanok.
Itt a tavasz, egymás után jelennek meg a friss zöldségek, gyümölcsök a piacon. Fogyasszunk idény termékeket, s ne kísérletezzünk még a távoli országokból származó primőr, vagy különleges árucikkekkel, mert ott nagyobb lehet az esély a fertőzöttségre. Támogassuk a helyi gazdaságot; örvendetesen szaporodnak a termelői piacok, ahol a gazdák tanúsítvány bemutatása mellett kínálják portékáikat. S az sem mindegy, hogy a vásárlói kör hétről-hétre ugyanaz, ezáltal nagyobb lehet a bizalom, az elégedett ügyfél biztosan hűséges lesz.
Tájékozódjon a helyben elérhető élelmiszerek minőségéről és vásároljon tudatosan!
A táplálkozással kapcsolatban is hasznos információkat szerezhet a 60+ Program Egészségklubjában, ahová szeretettel várjuk!
60+ Program