Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Mikor érdemes újévi fogadalmat tenni?

Szilveszterkor pezsgős pohárral a kezemben gondoltam egyet: teszek újévi fogadalmat!

No lássuk, min kellene változtatnom?

Megfogadom, hogy vigyázok egészségemre, nem eszem zsírosat, egyáltalán, le fogok fogyni.

Az év első napján betoppant kedves szomszédasszonyom: rengeteg kaja van, több vendégre számított. Betöltötte a lakást a lencsefőzelék illata, isteni füstült csülökkel készült, nem lehet kihagyni. Egyébként is, ha nem eszünk apró szeműt, nem lesz pénzünk! Hát akkor majd holnap kezdődik a fogyókúra…de jövő héten disznóvágásra vagyok hivatalos! Áldott abált szalonna!

Elhatározom, hogy mindenhova időben indulok, nem kések, nem rohanok.

Már a sarokról látom, hogy kihúz a villamos 2 perccel hamarabb, ezért felpattanok a közelgő buszra. Ami persze kerülő úton közlekedik, és természetesen dugóba kerül. A metró lépcső tetején izgatottan állva tapasztalom, hogy egy szünidejét unalommal töltő vásott kölök leállítja a lépcsőt. Fájós lábaimmal cammogok a magasról, talán utólérem, s elmondhatom, hogy az utca nem játszótér, de kárörvendő kacaja mögött becsukódik előttem az ajtó. Tessék, várhatok 5 percet és akkor már fölösleges átutaznom a várost egy jógaóráért…akkor találkozom inkább barátnémmal és megiszunk egy jó capuccinót!


Megfogadom, hogy kibékülök anyósommal, mire való a tartós harag…

aki újév kezdetén telefonon ingerülten kéri számon, hogy miért nem hívtam…és a küldött ajándékaimat továbbadja, mert ezévtől nem hordja azt a fazont, egyébként is a kék szín lesz a divat. És mivel két napja nem jelentkeztem, úgy döntött, hogy nem enged be a nyaralóba, hátha más jobban örül majd a meghívásnak…nesze neked békesség, megbocsájtás!

Azt is elhatározom, hogy ezentúl időben lefekszem, jót alszom, hogy kipihenten sokkal kedvesebb lehessek másokhoz.


Igen, de éjjel fél 12-kor kezdődik a Régimódi történet…ezt akkor hogy hozzam össze? Éjjel 2 után térek nyugovóra, nem is tudok rögtön elaludni a kulturális élmény miatt. S reggel 8-kor csengetnek, a felettem lakó beáztatott, zavarelhárítás indul. Ajkamat kényszerű mosoly hagyja el…

Milyen újévi fogadalmat érdemes akkor tenni?


Újbuda 60+Program

LEGFRISSEBB
×

A Magyar Kultúra Napja

Minden év január 22-én megemlékezünk a magyar kulturális értékeinkről, mindenekelőtt a Himnusz születésnapjáról. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon írta meg nemzetünk közös identitását ünnepélyesen kifejező költeményét, amely azóta elfogadott jelképként tükrözi a nép hazafias gondolkodását.