Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Megint itt van az ősz…

Az ősz csodálatos. A nap sugarai már laposabb szögben érik a földet, a csodálatos színekben pompázó természet ezer arcát ismerhetjük meg. Jólesően felé fordulva élvezhetjük az életet, hiszen már nem perzsel, nem melegít annyira, mint a nyári déli órákban, csak simogat, erőt ad. Töltsünk minél több időt a szabadban, amíg szelíd, s nem esős-szeles! Ezek a sugarak éltető erőt sugároznak, élvezzük a pillanatot!

Miért szeretjük az őszt? Hát pont ezért a nyugodt arcáért. Amikor nagy sétákat tehetünk a színpompás fák árnyékában, vagy egy padon ülve felüdülhetünk a még nyíló ezer virág színvilágában. Töltekezés, szinte terápia a hosszú, sötét napokra készülve. Az ősz gyönyörű, változatos színeivel gazdagságot közvetít, ami minden emberé, használjuk ki! Mert természetesen fordulhat az idő, szél jöhet, vagy eső, s akkor beljebb kell húzódnunk, de az ablakon át még jó ideig itt marad nekünk ez a szépség.
S még azért is szeretjük, mert elérkezett a termések betakarításának ideje. Ilyenkor még bőven van zöldség, gyümölcs. Kitűnő csemegéket fogyaszthatunk, kezdődik a szüret, a dió, a mogyoró betakarítása, de örülhetünk különféle aszalványoknak is. Az asztalunk is színes, változatos lehet, s az étkek csak kínálják magukat. Hangulatos lakás- és asztaldíszeket készíthetünk virágokból, ágakból, termésekből. Ez az az időszak az évben, amikor kint is, bent is élvezhetjük az évszak nyújtotta szépségeket. Még grillezhetünk, nagyot sétálhatunk a lehulló színes falevelekben, vagy finom, változatos sütiket süthetünk a konyhában. A környezet sugallta nyugodtság, változatosság legyen hatással a saját külsőnk-belsőnk színes világára, ruháinkban öltsük magunkra a színeket, s gyönyörködjünk a harmóniában!
Itt van az ősz és szép, mint mindig…és szeretem.

LEGFRISSEBB
×