Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 19. kedd, Sára, Márió

Lelki egészségünk védelme most kiemelten fontos! - nyári mentálhigiénés programok a 60+ központokban

Az elmúlt néhány hónap változásai, veszélyei és terhei bizony próbára tették mindannyiunk lelki egészségét. Sokan vannak, akiket kevésbé viselt meg a járványveszély, de sokan olyanok is akiknek jelenetős többletterhet okozott, nagyon nehézzé téve a mindennapokat.

Ha tartósan rossz a kedve, céltalannak, megtörtnek vagy magányosnak érzi magát, nincs kivel megbeszélni a gondjait, az elmúlt hónapok történéseit, esetleg más okból vannak lelki problémái, kérjük késlekedés nélkül jelentkezzen, feltétlenül vegyen részt programjainkon!

Problémáink megoldása, lelki egészségünk visszaszerzése és megőrzése nagyon fontos, főleg mos a karantén hosszú heteit követően!

Segítő, egyéni beszélgetések

Az Újbuda 60+ Program keretében kínáljuk ingyenes „segítő beszélgetések” szolgáltatásunkat, ahol képzett időskorú önkéntesek várják, hogy segíthessenek Önnek!

Időpontegyeztetés: személyesen vagy telefonon, ügyfélfogadási időben minden hétköznap 9.00-14.00 óra között az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban (1112 Bp., Kérő u. 3.; tel: 06 1-372-4636).

A beszélgetések helyszíne: Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központ (1112 Bp., Kérő u. 3.) és az Újbudai Szenior Programközpont (1117 Bp., Bölcső u. 3.).

Problémamegbeszélő csoportfoglalkozások

A problémamegbeszélő csoportfoglalkozások célja különböző problémák feldolgozása, megoldása a teljes, egészséges, harmonikus életvitel megteremtése érdekében.

A beszélgetések során különböző, tipikusan időseket érintő témák kerülnek feldolgozásra pszichológus szakember vezetésével. A foglalkozások nem csak a problémák megoldásában, de önmagunk jobb megismerésében, az önismeret elmélyítésében is segítenek.

A foglalkozások helyszíne:

Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központ

(1112 Bp., Kérő u. 3.).

Időpont: hétfői napokon 9.45-10.45 között

Júliusi témák:

  • július 6.: Természetes reakcióink a hirtelen kialakult krízishelyzetre, a koronavírusra
  • július 13.: Gyanakvás és pánik – hírek hiteles forrásból és tájékozódás időkorlátozással
  • július 20.: Depresszió vagy rosszkedv és szomorúság – tudatos örömkeresés
  • július 27.: Idő önmagunkkal – napirend kialakítása pandémia idején - immunrendszer erősítés

A program ingyenes, előzetes jelentkezéshez nem kötött!

Kérjük, vegye igénybe ingyenes szolgáltatásainkat, hogy ne maradjon egyedül lelki gondjaival, terheivel!

LEGFRISSEBB
×