Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. péntek, Nándor

Közös élmények a Duna-Ipoly Nemzeti Park szervezésében

Az Újbuda 60+ Program a Duna-Ipoly Nemzeti Park Sas-hegyi Látogatóközpontjának munkatársaival évek óta tartó jó kapcsolatot épített ki. Ebben az évben havi egy kiránduló terepi program és egy kedvcsináló felkészítő program állt az időskorúak rendelkezésére.

Ezek keretében megismerkedhettek hazánk védett természeti értékeivel, növényeivel, színeivel, a nemzeti parkok történetével, s élményekben gazdag kirándulásokat tettek a Sas-hegyen, az Alcsúti Arborétumban, Pilisszentivánon, Dinnyésen a Szent György-napi kihajtáson és a Szent Mihály-napi behajtáson, a Borbás-gerincen, a Szemlő-hegyi barlangban, az Agostyáni ökofaluban…Számtalan kalandozáson vettek részt, s ezáltal megcsodálták a helyi érdekességeket, szokásokat, az évszakok okozta sajátosságokat. A városi emberek barangolásaik során közelebb kerültek a természethez, s új ismereteket szereztek az állat- és növényvilág védelmével kapcsolatban. A Nemzeti Park lelkes munkatársai szeretetüket, szakmai elhivatottságukat nyújtották ezekhez a programokhoz. Színes és érdekes együtt töltött percek voltak, melyekre november 23-án rendhagyó program keretében tekintettek vissza, s elevenítették fel a megszerzett tapasztalatokat. Vetélkedő keretében, jutalmak kíséretében zárult a 2017-es év közös DINPI-s programja.

Sajnálhatják, akik nem voltak ott!

Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

Éghajlatvédelmi világnap – október 24.

Földünkön az elmúlt tízezer évben viszonylag változatlan volt a klíma, mert az átlagos hőmérsékleti különbség 1 Celsius-fokon belül maradt. Ezt megelőzően sokkal nagyobb változások mentek végbe, amihez az élőlények, a természet nagyon nehezen tudott alkalmazkodni. Ezért fajok tűntek el, vagy éppen átalakultak.