Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Komplex mozgásszervi állapotfelmérés 2022.09.

Szinte közhely, hogy húszéves kor felett egyre több mozgásszervi problémával küzdenek az emberek, amelyek leggyakoribb oka többek között a mozgáshiány vagy a helytelen testtartás; utóbbi főleg az ülőmunkát végzők körében. Sajnos időskorban továbbnövekszik ezek száma, pedig a mindennapi életvitelhez időskorban is elengedhetetlen a mozgás.

A szeptembertől több alkalommal is zajló állapotfelmérés ezen a súlyos problémán kíván enyhíteni a kerületben élő időskorú ügyfelek számára.

Az idén június 8-án bemutatkozó állapotfelmérés célja, hogy egyszerű módszerekkel derítse ki, kinek milyen mozgásszervi gondja lehet, és azt milyen gyakorlatokkal, mozgásformákkal tudja megelőzni, vagy éppen kigyógyulni belőle.

A körülbelül 30 percet igénybe vevő felmérést mindig gyógytornász szakember tanácsadása zárja, ő a felmérés eredményei alapján ad személyre szabott ajánlásokat.

Az első őszi időpontra az Újbudai Önkéntes Koordináció és Módszertani Központban lehet jelentkezni szeptember 20–26. között minden nap 9.30–13.00 óráig, személyi igazolvány, lakcímkártya és az Újbuda 60+ Kedvezménykártya együttes bemutatásával, kizárólag személyesen és saját részre.

Csak azok jelentkezhetnek, akik még nem vettek részt a 60+ program mozgásszervi állapotfelmérésén.

A felmérés és a tanácsadás ingyenes.

 

Az első időpont: szeptember 27.

Helyszín: Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központ (XI. Kérő u. 3.).

 

A szervezők a változtatás jogát mindenkor fenntartják.