Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. hétfő, Mátyás

Karácsonyi kaktusz

Ez a virág karácsonykor nyílik. Vannak rózsaszínűek, de fehér, piros és lila virágú fajták is. Trópusi növény, Brazíliában őshonos. A természetben általában az orhideákkal azonos helyeken található. Kedves karácsonyi ajándék ötlet.

Ne tegyük közel a fűtőtesthez, mert a 16-21 celsius a legmegfelelőbb a növény számára. Ahhoz, hogy pont az ünnep tájékán virágozzon, ajánlatos szeptembertől 12 órán át sötétben tartani. Ha néhány órán át közvetett napfényt kap, akkor igazán szépek lesznek az ünnepi virágai. Mivel trópusi növény, rendszeres öntözést kell számára biztosítani. Ha a cserépben gyakran megreked a víz, nem lesznek szépek a virágok. A titok a megfelelő nedves földben és a cserépben rejlik. Ha közeledik a virágzás ideje, kéthetente trágyázzuk meg a földjét! A virágzás januárban tetőzik és márciusig kihúzódik. A növény február körül nyugalmi állapotba kerül és csak következő decemberben virágzik újra.


Lepje meg szeretteit, vagy önmagát karácsonyra a gyönyörű karácsonyi kaktusszal!


Újbuda 60+Program

LEGFRISSEBB
×

Nem mind avítt, ami régi!

A reneszánsz és a barokk művészet egyik kedvelt hangszere a viola da gamba. Távoli rokonságban áll a hegedűk családjával, a hangszert vonóhúzással szólaltatják meg. Magyar fordítása térdhegedű.

A legrégebbi európai vonós hangszer a 17. század végére kezdett veszíteni kezdeti népszerűségéből. A hegedűk rohamos előretörése mellett műkedvelő hangszerré vált, s egy időre ki is ment a divatból.