Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Karácsonyi kaktusz

Ez a virág karácsonykor nyílik. Vannak rózsaszínűek, de fehér, piros és lila virágú fajták is. Trópusi növény, Brazíliában őshonos. A természetben általában az orhideákkal azonos helyeken található. Kedves karácsonyi ajándék ötlet.

Ne tegyük közel a fűtőtesthez, mert a 16-21 celsius a legmegfelelőbb a növény számára. Ahhoz, hogy pont az ünnep tájékán virágozzon, ajánlatos szeptembertől 12 órán át sötétben tartani. Ha néhány órán át közvetett napfényt kap, akkor igazán szépek lesznek az ünnepi virágai. Mivel trópusi növény, rendszeres öntözést kell számára biztosítani. Ha a cserépben gyakran megreked a víz, nem lesznek szépek a virágok. A titok a megfelelő nedves földben és a cserépben rejlik. Ha közeledik a virágzás ideje, kéthetente trágyázzuk meg a földjét! A virágzás januárban tetőzik és márciusig kihúzódik. A növény február körül nyugalmi állapotba kerül és csak következő decemberben virágzik újra.


Lepje meg szeretteit, vagy önmagát karácsonyra a gyönyörű karácsonyi kaktusszal!


Újbuda 60+Program

LEGFRISSEBB
×

A Magyar Kultúra Napja

Minden év január 22-én megemlékezünk a magyar kulturális értékeinkről, mindenekelőtt a Himnusz születésnapjáról. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon írta meg nemzetünk közös identitását ünnepélyesen kifejező költeményét, amely azóta elfogadott jelképként tükrözi a nép hazafias gondolkodását.