Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. szerda, Gál

Juniális időseknek

Verőfényes napsütés, lágy sanzonok, és egy könnyű ebéd a szabadban. Ki ne választaná bármikor szívesen ezt az időtöltést? Június 11-én is számos hatvanon túli döntött úgy, hogy ellátogat a Tranzit Art Café teraszán rendezett Újbudai Juniálisra, amit az Egyesített Szociális Intézmények minden évben megrendez a kerületi idősklubok tagjai számára.

Ez a nap ha esik, ha fúj, az időseké - jegyezte meg Nagy Aranka, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője. A szervezet ugyanis minden évben saját költségvetéséből rendezi meg az idősklubok nyári találkozóját. Az esemény legfőbb célja, hogy az idősek kapcsolati hálója erősödjön, közösségi életük intenzitása pedig az egyéb találkozók által is fokozódjon. A nyugdíjasok ilyenkor jóízűen beszélgethetnek, a kellemes környezetben elkölthetik ebédjüket, és nosztalgiázhatnak egy kicsit régi kedvenc dallamaikra - mesélt a rendezvényről a szervező. - Idén sokan eljöttek, ami az ő esetükben nagy dolog. Az idősek többsége már nagyon nehezen mozdítható, életükből már kikopott az, hogy programokra járjanak. Az ilyen események azonban felfrissítik régi kapcsolataikat, és újra bekapcsolódnak a társadalmi élet vérkeringésébe - teszi hozzá az intézményvezető. A Tranzit Café helyszínét ráadásul már tavaly nagyon megkedvelték a résztvevők nyugodt, zöld környezete miatt. A Ruttkai Bori és zenésztársai által előadott régi slágerek és francia sanzonok pedig egészen a fiatalkorukig repítették a vendégeket.

LEGFRISSEBB
×

Templomok, tornyok, terek Újbudán  
 

Jubileumi kiállítással ünnepli fennállását az idén tízéves 60+ Fotókör. A tárlatot Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban március 5-én.