Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Így csatát nyerhetünk!

Nagy öröm, hogy a 60+ Programközpontok ha még a nyár közepén is, de ismét kinyithattak. A járványügyi helyzetnek megfelelően felsőbb utasításra be kell tartanunk és tartatnunk bizonyos védekező előírásokat.

Amint tapasztalhatták, kötelező a maszk viselése és a másfél méteres távolság betartása. Ez nem csak az ügyintézésre, de a programokra is vonatkozik; csak azok a programok folytatódhattak zárt térben, ahol a fentiek betartása garantálható. Szabadtéren több mozgásos program is zajlott és zajlik. Most az eddiginél még fontosabb a felelős viselkedés önmagunk és a többiek iránt, hiszen ezzel is hozzájárulhatunk a járvány fellángolásának, újbóli terjedésének elkerüléséhez.

Hordjuk megfelelően a maszkot zárt térben, ahol fokozott a fertőzésveszély! Mossunk sűrűn kezet! De a legmegfelelőbb, ha most még nagyobb figyelmet szentelünk a személyes higiéniának, a testi-lelki egészségnek! Betegen semmi esetre se menjünk közösségbe!

A megelőző intézkedések mellett a betegség elkerüléséért a legtöbbet az immunrendszerünk erősítésében tehetünk. Mit is?

Táplálkozzunk helyesen, mert ez a legjobb immunerősítés! Kerüljük a feldolgozott élelmiszerek, a finomított termékek fogyasztását! Fogyasszunk inkább minél több élő, friss zöldséget, részesítsük előnyben a hazai- és a szezonális termékeket! Ezzel növelhetjük a szervezetünk ásványi anyag készletét. Az emésztőrendszer, a bélflóra működése az immunrendszer egyik legfontosabb erősítője. Nem véletlen, hogy azt szokták mondani: az vagy, amit megeszel. Az immunerősítés egyik leghétköznapibb formája a hideg zuhany. A gyógynövény terápia sokat segíthet a szervezet egyensúlyának elérésében. De ne feledkezzünk meg a személyes lelki erő biztosításáról sem. Hinnünk kell abban, hogy ha legjobb tudásunk szerint mindent megteszünk az egészségünk védelméért, akkor elkerülhetjük a betegségeket. Ha megfelelő mértékben mozgunk, sokat vagyunk a friss levegőn, kerüljük a stresszt és segítjük a személyes boldogságunkat, akkor valószínűleg erősítjük immunrendszerünket, s egészségesek maradunk.

A járvány elkerülése érdekében tegyük meg, amit megtehetünk, a maszk viselésével és a higiéniás előírások betartásával csökkentsük a betegség terjedésének esélyét, s az immunrendszer erősítésével készítsük fel szervezetünket a védekezésre!

Így csatát nyerhetünk. Vigyázzunk egymásra is!

képforrás: moffitt.org

LEGFRISSEBB
×