Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. hétfő, Alajos, Leila

Gyógyító hangtál-koncert a Kérő utcában!

A hang meghatározása tulajdonképpen a rezgés, ami hullám formájában terjed. Ha egy tárgyat megérintünk, megütünk, akkor jellegzetes magasságban rezgéshullámok segítségével a hang tovaterjed. A különböző hangtálakat már az ősi természeti népek is gyógyító céllal használták, mert az általuk keltett hangok a szervezet energiáit harmonizálják.

Ma különböző méretű, anyagú hangtálakat ismerünk, melyek hangja eltérő, de mindegyikük valamilyen módon képes érzetet kelteni a szervezetben. Ennek magyarázata azért kézenfekvő, mert tudjuk, hogy testünk kétharmadát folyadék alkotja, ami jól vezeti a hangot. A rezgések úgy terjednek egészen a sejtekig, mint amikor a vízbe egy kavicsot dobunk. Körkörös mozgásban felerősödve, majd elcsitulva. Ismert a hangterápia gyógyító hatása, amit önmagunkon is megtapasztalhatunk. Ezek a hangfürdők ellazítják a testet, oldják a feszültséget, nyugtató hatásúak. Már egyszeri alkalmazás után is kellemes érzést biztosítanak, mert oldják az energiablokkokat, de rendszeres használattal képesek a test energiáinak harmonizálására, a betegségek megelőzésére, akár gyógyítására is.

Felismerve a hang, a hangzás terápiás hatását, a módszer elterjedése, a hangtálas kezelés egyre szélesebb körben hozzáférhető. Akár úgy, hogy részt veszünk egy hangtál koncerten, kezelésen, de sokféle hangtál közül választhatunk, melyek hatással vannak ránk. Testünk energia befogadó központjai, a csakrák, melyek kezelésére a hétféle nemes fémből (arany, ezüst, ón, ólom, higany, réz, vas) készült hangtálak alkalmasak. Ezek a kongatással, dörzsöléssel keltett hangok jótékony hatást gyakorolnak a testre, a szellemre. Érdemes laza, természetes anyagú öltözékben ellazulva, az ékszereket, órát, mobiltelefont félretéve ezekben a hangokban elmerülni és meditációval, relaxációval segíteni az energetizálást, a békét, a nyugalmat, a harmóniát.


A kellemes érzés megtapasztalására most lehetőség nyílik a 60+ Program keretein belül, ahol kipróbálhatják a hangtálterápiát!Első alkalommal szeptember 24-én 16.45 órakor az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban (1112 Bp., Kérő u. 3.) vehetnek részt ügyfeleink ilyen foglalkozáson, ami ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jövőben tervezzük további foglalkozások szervezését, kísérjék figyelemmel programjainkat!


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×