Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Érdekességek, épületek, épített környezet

Október az Építészet Hónapja.

Beköszönt az ősz, kicsit hűvös az időjárás, de arra pont alkalmas, hogy szép sétákat tegyünk, megcsodáljuk az épített környezetet, bekukkantsunk közvetlen környezetünk neves épületeinek udvarára. A főváros bővelkedik az építészeti korszakok nyújtotta különleges látványokban. Néha már az is szemet gyönyörködtet, ha felpillantunk a paloták, polgári épületek homlokzatára.

Ebből az alkalomból sok vezetett sétára indulhatunk az építészet mesterségét értő túravezetővel és bejuthatunk egyébként nem nyilvános helyekre, épületekbe, kertekbe. Érdemes ezt a lehetőséget kihasználni, mert ezáltal sajátos perspektívában sikerül megismerni, látni az épített környezetet. Ilyen tematikus városismereti sétákat, épületbejárásokat szervez többek között a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ csapatával, ahová csatlakozhatnak.

Valamint a 60+ Program keretén belül is részt vehet hosszabb-rövidebb gyalogtúrákon, ahol felfedezheti a kerület, a főváros, de a távolabbi település érdekességeit is.

 

Várjuk az érdeklődő ügyfeleinket, legközelebb a kecskeméti Arborétumba látogatunk!

 

Újbuda 60+ Program

 

 

készült: internetes források felhasználásával