Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. szerda, Vendel

Do-in (japán jóga) 2021.10-től

Bár egyes gyakorlataiban és a gyakorlás tempója alapján a jógára hasonlít, de alapvetően a tradicionális kínai gyógyászatra (amelyre az akupunktúra és a 3-1-2 meridiántorna is) épülő öngyógyító mozgásforma. Alapjai Kínából kerültek át az ősi Japánba, ahol évszázados formálódása, fejlődése után már Do-in néven ismerhette meg a világ.

Sokszor ösztönösen is végzünk olyan gyakorlatokat, amelyeket a Do-in is tartalmaz: reggelente jóleső nyújtózkodást, arcunk átdörzsölését, ha frissülni szeretnénk vagy megérintjük, masszírozzuk testünk egy-egy izmát, pontját, ha fáj valamink.

Könnyen tanulható és elvégezhető mozgásforma. Rendszeres gyakorlásával elérhetjük, hogy testileg-lelkileg egészségesebbek legyünk, közérzetünk javuljon. A mozdulatokat mindenki saját képességei szerint végezheti. Orvosukkal történt konzultációt követően azok is belekezdhetnek a Do-inba, akik ritkán végeznek aktív testmozgást vagy nehezebben mozognak.

Időpont:

2021. október 6-tól minden szerdán 13:30

Helyszín:

Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központ

(1112 Budapest, Kérő u. 3.)

Az Újbuda 60+ Kedvezménykártyával rendelkezők számára a foglalkozás ingyenes!

Jelentkezés az okt. 6-i első alkalomra: személyesen a Kérő utcai Programközpontban minden hétköznap 9:00-14:00 óra között. Kérjük, hozza magával: 60+ Kedvezménykártyáját, személyi igazolványát és lakcímkártyáját.

A programon való részvétel feltétele a járványügyi szabályok pontos betartása, amely megtalálható az Újbuda 60+ Program Facebook oldalán és honlapján (idosbarat.ujbuda.hu).

LEGFRISSEBB
×

Kreatív Alkotókör - Horgolás alapjai  

2021október2515:30

Kézügyesség javításáért, megőrzéséért, illetve a kreatív készség fejlesztéséért kézműves foglalkozásokat szervez az Újbuda 60+ Program. Az alkalmakra semmit nem kell hozni és nem kell különösebb kézügyességgel sem rendelkezni. Viszont a foglalkozásvezető segítsége és útmutatása, az együttlét biztos garancia arra, hogy a hangulat kiváló lesz.