Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. szerda, Móric

Az élethosszító boldogság

A nagyszülők számára boldogság, ha részt vehetnek az unoka nevelésében, gondozásában. Nincs annál finomabb érzés, amikor az idős ember életének értelmet ad, hogy része lehet a fiatalabb nemzedék útra indulásában.

A szülőkre is nagy megpróbáltatásként nehezült az elmúlt időszak logisztikájának, hasznosságának, biztonságának a megteremtése. Jól jött a családban (esetleg a környezetben) egy megbízható, tapasztalt ember, aki vigyázott a gyermekre, rá lehetett bízni, mert felelősséggel, szeretettel vette körül. Vagy éppen a tanulásban segítette. Tudunk olyan „nagyiról”, aki magához vette kisunokáját, minden nap vele tanult az online órák után, a kötelezettségek után szórakoztatta, foglalkoztatta, együtt sétáltak, tornáztak. Ha a szülők válláról sikerül levenni a terhet, öröm ez a nagyszülőnek, megnyugtató a szülőnek, s jó a gyermeknek. Az idős generációnak érdemes továbbra is részt vállalni az unokákkal töltött időből, hiszen az növeli a fizikai aktivitást, csökkenti a stresszt, segíti a kommunikációs készséget. A boldogság érzés, hogy még szükség van ránk, a felelősségtudat ösztönzi, fiatalon tartja az embert. Itt a vakáció, zárnak az intézmények, a szülők szabadsága kevés, most is szükség lehet a nagyik segítségére. Bátran ajánljuk fel, vállaljuk el! A szívből jövő gondoskodás, a szeretetben töltött idő friss célt ad életünknek, s az aktivitás meg is hosszabbítja azt!

Hajrá nagyik!

LEGFRISSEBB
×

ELBIR lakossági hírlevél 2021. szeptember - HAZUDOTT, MINT A VÍZfolyás…

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek Bűnmegelőzési Osztálya által összeállított elektronikus hírlevelének (ELBIR – Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer) 2021. szeptemberi számából olvashatnak részletet!

Kérjük, figyelmesen olvassák el és amennyiben lehetőségük van rá, osszák meg ismerőseikkel is az abban foglaltakat!