Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 26. vasárnap, Jusztina

ARC a COVID alatt

Most a járvány idején felelősen válogatunk: menjünk-e és hova menjünk közösségbe?

Szükségünk is van egymás társaságára, de a távolmaradásra intő felhívások miatt ingadozunk. Mindig hasznos és jó program a kiállítás. De ha az ráadásul kényelmesen, biztonságosan megtekinthető a szabadban, akkor úgy tűnik, jelenleg ez a legjobb kulturális programválasztás. Nincs messze, itt van a kerületben, jól megközelíthető, jól körbejárható, jól látható…

Látogasson el ön is a szabadtéri 20. ARC óriásplakát kiállításra a Bikás parkba!

A kerület ad otthont ennek a jubileumi tradicionális kiállításnak, ami minden évben megállít, meghökkent, elgondolkoztat. Az idén aktuálisan az szerepelt a kiírásban, hogy bárki pályázhat, akinek megosztásra szánt gondolatai vannak arról, hol tartunk, hova törekszünk, mit gondolunk a körülöttünk lévő világról. Milyen ötletek, elképzelések, víziók vannak a lehetőségeinkről?

A beérkezett 766 pályamű legjobbjaiból szervezett kiállítás számtalan kreatív ötletet dolgoz fel. Vállalva arcukat többségében amatőrök küldték el a munkáikat, ám az ország helyzetéből adódóan minden alkotás középpontjában a covid járvány áll.

A „Noé bárkája” díjazott plakát közepén álló hajót is a koronavírus veszi körül. Nincs szárazföld, kikötő, semmi.

A „Szerelem a korona idején” címet viselő fődíjas plakát középpontjában egy hatalmas melltartóból készült maszk van, mely mögül egy szerelmes férfi és egy nő néz felénk.

Az óriásplakátok hangulata, szövege, kifejezésmódja részben humoros, másrészt figyelemfelkeltő. A képek szellemességét, eredetiségét a pályázók igen kreatívan, korlátlan szabadsággal fejezték ki. A kiállítás plakátjai között elgondolkodhatunk, jól szórakozhatunk, akár véleményt is mondhatunk.

A november 1-ig a Bikás parkban ingyenesen látogatható ARC A COVID ALATT óriásplakát kiállításon a közönségdíjas alkotásra szavazhatunk a helyszínen, vagy online is. Amennyiben online is szeretnék nézegetni, méregetni az idei kiállítást, akkor látogassanak el a magazin honlapjára!

Jó szórakozást!

https://arcmagazin.hu/

forrás: ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×

ELBIR lakossági hírlevél 2021. szeptember - HAZUDOTT, MINT A VÍZfolyás…

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek Bűnmegelőzési Osztálya által összeállított elektronikus hírlevelének (ELBIR – Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer) 2021. szeptemberi számából olvashatnak részletet!

Kérjük, figyelmesen olvassák el és amennyiben lehetőségük van rá, osszák meg ismerőseikkel is az abban foglaltakat!