Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. kedd, Taksony

A hosszú élet titka

A közelmúltban hunyt el egy 105 éves japán orvos, aki fantasztikus bölcsességgel fogalmazta meg és hagyta hátra számunkra a hosszú élet titkát.

Szerinte elsősorban a jó közérzetből nyerjük az életenergiát, tehát ez szinte fontosabb, mint a táplálkozás. Tudjunk felhőtlenül örülni, boldogok maradni! Természetesen figyelnünk kell az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra. Ha tudatosan, tervszerűen cselekszünk, minden célkitűzésünk megvalósulhat. Ha a jövőbe tekintünk, akkor nem is lesz időnk siránkozni a múlton. A doktor a tudását, tapasztalatait mindvégig átadta a fiatalabb generációnak. Végezzünk fizikai testmozgást, mert a kanapé az ember legnagyobb ellensége! Tűzzünk ki merész célokat, olvassunk inspiráló könyveket!

A beteg ember számára a gyógyszernél is többet jelenthet a zene, a tánc, vagy a házi kedvenc, ez mind esély a gyógyulásra. Ne engedjük, hogy a pénz vegye át a hatalmat a gondoskodás, a szeretet helyett! Állítsuk fel a saját értékrendünket, de legyünk készek a beláthatatlan eseményekre is! Legyen példaképünk, akit igyekezzünk túlszárnyalni! Igyekezzünk minden pillanatot jól megélni a hosszú élet során, ami így nagy ajándék lesz számunkra! Azonban mindig gondoljunk másokra, segítsük a rászorulókat, de ezért ne kérjünk semmit, mert ez jelentheti a jutalmat hosszú életünkért cserébe!

Dr. Shigeaki Hinohara, a Tokyo-i Nemzetközi Egyetem elnöke 2017. július 18-án hunyt el. Haláláig aktívan részt vett a betegek gyógyításában és élete utolsó percében is a határidőnaplója is 5 hónapra előre be volt telve.


Újbuda 60+ Program