Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. vasárnap, Tibor

A 60+ Rádió 2024. január 6-i adása a Civil Rádióban

Az adás szerkesztője: Kéri Juli

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN


A szeretetről (meghallgatás)

Meskó Bánk:

Somorjai Béla az önzetlen szeretetről, ezen belül is a segítőkészségről, a segíteni akarásról mondja el tapasztalatait, érzéseit.

 

Zene és festészet (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

Kürthy Hanna, festőművész kétszer is részesült Cziffra-ösztöndíjban az 1970-es években, így személyesen ismerhette a mestert, hallhatta a zongorajátékát. Számára Cziffra György egész életében követendő példakép marad. Pályája indulásáról, a franciaországi élményeiről mesél a művésznő.

 

Épülettörténet (meghallgatás)

Torda Judit:

Régóta tudjuk, hogy Budapest, a fürdők városa. De a pesti oldalon lévő intézményekről kevesebb ismeretünk van. Belső-Erzsébetváros egy szűk kis utcácskájában található egy 160 éves épület, melynek történetét, egy lelkes szociális munkás, Guba Ildikó kutatásai nyomán, mi is megismerhetjük.

 

Deák-Diák Galéria (meghallgatás)

Áment Zsóka:

Az Erkel Színház közelében lévő ének- zenei általános iskola és gimnázium egyik szaktantermében hónapról-hónapra érdekes fotókiállításokat láthatnak az érdeklődők, az un. Deák-Diák Galériában. Mióta működik és hogyan jött létre ? - erről hallhatnak beszélgetést a galéria alapítójával Fabó Katalinnal.

 

Csodavilág (meghallgatás)

Kéri Juli:

„Minél több marginális helyzetben levő csoporttal dolgozom együtt, hogy hátha valahogy belekerülnek a vérkeringésbe, tudnak egymással találkozni, egymásnak segíteni.” ez a fő célunk!- mondta Kőszegi Edit.

Hogyan épült fel, a KuglerArt Galéria és Szalon? Hogyan lett benne egy különleges világ, egy roma kultúrát összefogó helyszín? Hogyan fér ebbe a közegbe a lakásszínház, hogyan kap emlékezetes élményt estéről estére 20-25 ember?