Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

A 60+ Rádió 2024. április 27-i adása a Civil Rádióban

Az adás szerkesztője: Áment Zsóka

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN


Gyöngyöspatán (meghallgatás)

Torda Judit:

A mai rohanó, nyüzsgő életünkben egyre kevesebb lehetőség van, főleg a nagyvárosokban, tartós, emberi kapcsolatok kialakítására. Mégis hogyan sikerült élhető közösséget létrehozni egy mátraaljai kis faluban? Hogyan őrzik a tradíciókat, ápolják a múlt örökségét? Mindez, bizonyára az itt lakók jó együttműködésén, szorgalmán és egymás tiszteletén alapszik.

 

KEKE duó (meghallgatás)

Áment Zsóka:

Az interjúban bemutatkozik a KEKE-duó : Keczely Gabriella nyomdamérnök és Kemény János, akik nemcsak a fotózás és a festészet, hanem az előadóművészet terén is jeleskednek, miközben spontán közösségfejlesztő munkát végeznek Budapesten, több kis kulturális közösségben.

 

Az ékszerbecslésről (meghallgatás)

Kéri Juli:

Ma Balogh Adrienne személyében egy ékszerbecsüst sikerült szóra bírnom. A beszélgetésből megismerjük a munkáját, az ékszerekhez való viszonyát, a hitvallását. Kiderül az is, hogy miért tarja magát inkább ékszertanácsadónak, mint „csak” ékszerbecsüsnek…

 

Két talentummal (meghallgatás)

Meskó Bánk:

A talentumokkal élni kell. Vendégem, Zászkaliczky Ágnes két talentumot is kapott az élettől - a zene és képzőművészet iránti elköteleződés csodáját. Festőművész és orgonaművész, aki teljes odaadással éli át és teljesíti ki e két művészeti irány iránti tehetségét.

 

RE-Formáló Egyesület (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

Ez egy közösség, amelynek minden tagja fontosnak tartja az önkéntes segítő munkát. Az „Enni adok-enni kapok” feliratú, kihelyezett ételdobozok biztosítják az anyagilag hátrányos helyzetben élők számára a mindennapi legszükségesebb élelmet. Hogyan sikerülhetett ezt kiépíteni? Erről szól ez az interjú Smudláné Fazekas Margittal, a Re-formáló Egyesület elnökével.