Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

A 60+ Rádió 2023. szeptember 16-i adása a Civil Rádióban

Az adás szerkesztője: Kéri Juli

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN

 


Kényszerpályán? (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

A gyerekek szeretete, a velük való hivatásos foglalkozás utáni vágy alapként adott volt Tiszekker Katalin életében, de mégsem úgy alakult a pályája, ahogyan azt eredetileg elképzelte. 45 év tanítás után mégis nagy tisztelettel emlegeti volt tanárát, aki erre az útra terelgette. Az ő példája nyomán vált türelmes, mindig segítőkész igazi pedagógussá, akit egykori tanítványai ma is respektálnak, kérik a tanácsait.

 

A kártya (meghallgatás)

Torda Judit:

Jánoska Antal, szenvedélyes kártyagyűjtő, de mégsem ragadta el a játékszenvedély. Egy régi adás ismétlésében a kártya történetéről beszélgettünk Vele.

 

Kisgyermek folyóirat (meghallgatás)

Áment Zsóka:

A Magyar Pedagógiai Társaság kiadványa, A Kisgyermek című szakmai folyóirat főszerkesztőjével, Villányi Györgyné Jutkával készült a felvétel. A beszélgetés időszerűségét Magyarországon a szeptember utolsó hetében megrendezésre kerülő - Világ Játéknap - Játsszunk közösen, mindannyian! c. nemzetközi programsorozathoz való kapcsolódás jelenti.

 

Kenesei Hírlap (meghallgatás)

Meskó Bánk:

Önálló újsággal rendelkezik a város, mely havonta Balatokenesei Hírlap címmel jelenik meg. Mostani interjúmban az újság két szerkesztőjével, Nagy Krisztinával és Vasvári Tóth Tiborral beszélgetek.

 

Kner Albert (meghallgatás)

Kéri Juli:

A híres gyomai Kner család Amerikában is karriert befutott tagjáról, Kner Albertről az idei évben a második könyv jelent meg. Szerzői Dr. Erdész Ádám és Robert Brooker. Utóbbi a mostani beszélgetőtársam, aki mesél a könyv születésének izgalmas részleteiről…

 

1 ötletből, 2 könyv (meghallgatás)

Kéri Juli:

Amerikában, Austinban született egy ötlet. Ott és itthon két ember összefogásából született egy könyv (angol és magyar kiadás, kis különbséggel). Valamint itthon született egy másik könyv is, ugyanezen ötlet kapcsán. Mi kellett hozzá? Két fantasztikus kutató, sok munka, és szerencse!! Mind ezekről szól ez az összeállítás…