Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

A 60+ Rádió 2023. november 11-i adása a Civil Rádióban

Az adás szerkesztője: Torda Judit

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN


Az amatőr író (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

Sokan kezdenek el írni nyugdíjazásuk után. Így van ez VÁRADINÉ LÁSZLÓ MÁRIA esetében is, aki az Albertfalvi Közösségi Házban működő irodalmi műhelybe jár. Tehetségéhez társul a bátorsága, mert írásait rendszeresen megméretteti különféle pályázatokon és szép sikereket ér el. Témáit általában a hétköznapi életből, a megküzdésekből meríti, de szereti a finom humort is. Nemrégiben az Összefonódva című novellájával az Irodalmi Rádió pályázatán 3. helyezést ért el. Ennek apropóján került sor a beszélgetésre.

 

Az életműdíj (meghallgatás)

Kéri Juli:

ANDOR TAMÁS Balázs Béla-díjas, kiváló és érdemes művész, operatőr életműdíjat kapott.

A díjátadóra a 2023-as Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál keretében került sor. Olyan szerencsém volt, hogy már másnap – még az ünnepség hangulatában – sikerült Őt szóra bírnom. Mesélt magáról, az operatőr filmbéli szerepéről, valamint a rendező-operatőr kapcsolatáról…

 

Gondviselés háza (meghallgatás)

Torda Judit:

A Máltai lovagrend közel 900 éves múltra tekint vissza. Mottójuk : A hit védelme és a rászorulók szolgálata. Magyarországon a Máltai Szeretetszolgálat igen sokrétű munkát fejt ki. A hajléktalanok ellátása, családok, fogyatékosok gondozása, adományok gyűjtése is a feladatai közé tartozik. Budaörsön, a Gondviselés házában nagy elhivatottsággal látják el a felnőtt, fogyatékkal élő személyeket. Bíró Valériával beszélgettem.

 

A matematikus (meghallgatás)

Áment Zsóka:

Hatvanöt év legtehetségesebb matekos diákjai A matematikai diákolimpiák magyar versenyzői 1959-2023 c. könyv megjelenése alkalmából a szerzővel - KÉRY GERZSONNAL - beszélgettem.

A könyv címoldalán az aranyérmesek, a hátoldalon az aranyérmeseink tanárai /a felkészítő tanárokkal kezdve/ felsorolás szerepelt - ez mindkét fél munkájának jogos elismerése.

 

Elmélkedés (meghallgatás)

Meskó Bánk:

A most elhangzó gondolataim az időutazásról, az emlékezés csodájáról szólnak. Egy festőművész, Fekti Vera paloznaki kiállításán, mely a száz évvel ezelőtti Balaton világát idézi fel, Kovács Emőke helytörténész mesélt a XIX-XX. századi Balatonról, az ott élt és ott megfordult híres emberekről. Ez ébresztette fel gondolataimat a saját és mások emlékeiben történő visszaemlékezések csodás világára.