Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. péntek, Jeromos

A 60+ Rádió 2022. szeptember 17-i adása a Civil Rádióban

A Civil Rádiót csak online lehet hallgatni a www.civilradio.net és az anchor.fm/hatvanon-tul podcast oldalon!

Az adás szerkesztője: Áment Zsóka

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

Médiaműhely rádiósai:

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN


 

Senior Örömtánc

Somogyi Ágnes:

Egy matematika-fizika szakos, még aktívan dolgozó, tanár – Simoncsics Judit - úgy döntött, hogy csatlakozik a Senior Örömtánc mozgalomhoz. Először csak táncolt, majd új hivatásának választotta a táncoktatást. Mi mindent tapasztalt és tanult meg idős tanítványai között?

 

A festőművésznő

Meskó Bánk:

Fekti Vera művésznő, a Balatoni felvidéken él, és alkot. Örök témát ad a környezete, amit főleg akvarellben örökít meg. A beszélgetésben beavat ennek a technikának a használatába, majd summázza is - „együtt dolgozik a táj és én, meg a festék is külön dolgozik”. További, sajátos festési technikája is a kiderül beszélgetésből…

 

A Tapodi tanyán

Áment Zsóka:

A beszélgetés felidézi a Tapodi család 4 nemzedékének lovas történetét a kezdetektől napjainkig.

Nevükhöz fűződik a kiskunfélegyházi lovassport megalapozása - a helyi fogathajtó versenyek megszervezése, amelyekkel országos hírnévre tettek szert. Történetük jó példa arra, hogyan lehet tartalmas, értékteremtő, mindig új kihívásokra kész családi- és közösségi életet élni vidéken.

 

Felmenőinket kutatva

Kéri Juli:

Ahogy sokasodnak az éveink, egyre többen kíváncsiak leszünk a felmenőinkre. Elkezdünk érdeklődni rokonoknál, ismerősöknél… Egyszer csak azonban elakadunk, mert nincs kitől információt kapni. Ilyenkor érdemes belekezdeni a családfakutatásba. Hogy hogyan is kell ezt hatékonyan csinálni, abban ad útmutatást beszélgetőtársam, Szabó Dorottya levéltáros.

Most a „hagyományos” családfaállításig jutottunk el, hamarosan folytatjuk a beszélgetést, amikor az „élővé tett családfa” lesz a témánk.

 

Kutya befogadás

Torda Judit:

Mi a teendő, a célszerű teendő, ha valaki kutyust szeretne örökbe fogadni. Dancza Márta saját tapasztalatait is felhasználva, megosztja a legfontosabb érzelmi szempontokat. A beszélgetés végén meg is indokolja, hogy miért lényegesek a szempontjai. Mert „ez egy végleges kapcsolat”!

 

 

LEGFRISSEBB
×