Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 19. péntek, Huba

A 60+ Rádió 2022. június 25-i adása a Civil Rádióban

A Civil Rádiót csak online lehet hallgatni a www.civilradio.net és az anchor.fm/hatvanon-tul podcast oldalon!

Az adás szerkesztője: Kéri Juli

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

 

Médiaműhely rádiósai:

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN

 


A lángossütő (meghallgatás)

Meskó Bánk:

A forró nyárhoz, a strandhoz – legalábbis Magyarországon – hozzátartozik a lángos. Állítólag munkatársunk megtalálta azt az embert, a legfinomabbat készíti. Hogy mi a titka, azt elmeséli…

 

A Carissimi Alap (meghallgatás)

Torda Judit:

A Pozsonyban megjelenő Carissimi Alap 20 éves születésnapját ünnepelték Komárnoban nemrégiben. Az Alap történelmét, működését mutatja be a felvétel, megszólaltatva érintetteket is.

 

Bodza Klára 2. rész (meghallgatás)

Áment Zsóka:

Bodza Klára 80. születésnapját ünnepelte. Az erre az alkalomra megjelent életrajzkönyvet bemutató ünnepséget rögzítette munkatársunk, ennek második részét hallható.

 

Sárkány Péter (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

„Sárkány Péter aranydiplomás borász, borszakértő, nemzetközi borbíró a rendben végzett aktív tevékenységéért idén átvehette az Urbán András díjat, a Lovagrend 30. születésnapján”. Ki is az ünnepelt, miben aktív a tevékenysége? Feltaláló is, de mit talált fel? A választ, a beszélgetésből megtudjuk.

 

A levéltárban (meghallgatás)

Kéri Juli:

A levéltáros. Ismerjük a fogalmat, de vajon tudjuk, hogy mi a feladata, a munkája egy levéltárosnak? Dr. Erdész Ádámot, a Békésmegyei Levéltár ny. igazgatóját kértem meg, hogy beszélgessünk erről a hivatásról. Most csak az általános tennivalóit ismerjük meg a levéltárosnak, a következő alkalommal beavatja a hallgatót a kutatói munkába is.

 

 

LEGFRISSEBB
×