Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. hétfő, Alajos, Leila

95 éves David Attenborough

Sir David Frederick Attenborough OM (London, 1926. május 8. –) angol természettudós, dokumentumfilmes, az ismeretterjesztő televízióműsorok egyik úttörője, az idén ünnepli 95. születésnapját.

1957 óta készít természetfilmeket és sorozatokat a brit BBC televíziócsatorna számára. Ezekben hátizsákkal járja a világot, egzotikus, extrém helyzetekben, sztorizgató, közvetlen stílusával mutatja be az élővilágot. Nem véletlen, hogy 1985-ben a királynő lovaggá ütötte és 2005. június 10-én megkapta az Order of Merit kitüntetést is. A magyar nézők is szívükbe zárhatták a sugárzott nagysikerű sorozatai után. Neki is köszönhetjük, hogy jobban megismertük, megszerettük az élő bolygót, amin élünk.

A Brain Bar (az évente megrendezésre kerülő fesztivál Budapesten) célja többek között, az emberiség jövőjét meghatározó kérdésekről folytatott viták, nézetek terjesztése. Ennek május 7-i pénteki online programja, amely a 3 órakor kezdődő élő beszélgetős műsorban a világhírű természettudós és dokumentumfilmes munkája előtt tiszteleg. S az elkövetkező időben újra megnézhetjük majd több alkotását. A mai beszélgetésen hazai szakemberek is részt vesznek, s a születésnap apropóján a magyarországi természetfilmezés, értékőrzés titkaiba is bepillanthatunk.

Az online beszélgetés megtekintése

Isten éltesse az ünnepeltet!

kép: nytimes.com

Készült: internetes források felhasználásával (wikipedia nyomán)

LEGFRISSEBB
×