Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. vasárnap, Tibor

60+ Rádió 2024. február 3-i adása a Civil Rádióban

Az adás szerkesztője: Somogyi Ágnes

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN


A zumba (meghallgatás)

Torda Judit:

A latin zene mindenkit mozgásra késztet és nemcsak a karneváli időszakban. A zumba

az a sajátos mozgásforma, amit gyerekektől az idősekig mindenki végezhet. Az életöröm, a vidámság, a jókedv jellemzi azokat az embereket, akik részt vesznek ezeken az órákon. Veronika Berger Mezei mozgáspszichológiával foglalkozó zumba oktató ösztönzi mozgásra fiatalokat, időseket egyaránt az MZÉ egyesületben.

 

Újbudai Ezüstkar (meghallgatás)

Áment Zsóka:

2015 októberében alakult meg a 60+Program keretében az Újbudai Ezüstkar. A most adásba kerülő hanganyagban az eltelt 8 év kórusmunkájáról, a covid időszak alatti közösség-összetartó, online tanulásról és az elmúlt év 23 sikeres fellépéseiről mesél Békés Gyöngyi karvezető.

 

Gondolatok Radnóti kapcsán (meghallgatás)

Meskó Bánk:

Gondolataimat Radnóti segítségével mondom el, azzal az emberrel, aki megélte a háború minden szenvedését, borzalmát, akivel megásatták saját sirját, mielőtt agyonlőtték. Gondolatok a mai világról, mikor háborúk förtelmes szele fúj felettünk, mikor tehetetlenül állsz és nézel, mert semmit sem tehetsz.

 

Az OSA (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

Az Otthon Segítünk Alapítvány (OSA) az angol Home Start szervezet modelljét alkalmazva alakult 2001-ben. Országos szervezet, amely átmeneti krízishelyzetben levő kisgyermekes szülőket támogat díjmentesen, önkéntes szervező/mentor- hálózat segítségével. A több mint húsz év alatt gyűjtött tapasztalatukat osztja meg Hegedűs Réka, az Alapítvány igazgatója

 

A 100Ft-os (meghallgatás)

Kéri Juli:
Napjainkban, amikor egyre inkább arra ösztönöznek minket, hogy digitálisan vagy telefonnal fizessünk, elgondolkoztató, hogy a következő generáció fog-e, és ha igen, milyen pénzérméket használni. A mai felnőttek nosztalgiával emlékeznek a gyerekkori 1-2 forintra, még inkább a fillérekre. Volt nekünk egy ikonikus pénzünk, a 100 forintos … Nos, most ennek a történetéről mesél dr. Tóth Csaba numizmatikus…