Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. hétfő, Mátyás

60+ nyelvi és számítógépes tanfolyamok

2019 őszén ismét indítunk angol, német, illetve informatika (számítógép- és internetkezelői) tanfolyamokat. A tanfolyamok felépítése és időtartama változik az idei évtől az Önök igényei szerint.

Kezdő tanfolyam (25 órás)

Azok részére szervezzük, akik teljesen kezdő szinttől kívánják elsajátítani az angol/német nyelv vagy számítógépkezelés, internetezés alapjait. A tanfolyam többször elvégezhető, hogy biztos alapot adjon tudásának.


Jelentkezés ideje:
2019. október 7-11. 9.30-13.00 óra között

Jelentkezés helye: Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központ (Kérő u. 3.). Kizárólag személyes jelentkezést fogadunk el. Kérjük, hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját és Újbuda60+ Kedvezménykártyáját.

Tanfolyamok kezdete: 2019. október 14-i hétenKözéphaladó tanfolyam (angol/német nyelv esetén 50 órás, informatika esetén 30 órás)

Azok számára hirdetjük, akik elvégezték a kezdő tanfolyamot, és azt folytatva gyarapítanák tovább tudásokat emelt óraszámban. A középhaladó szint a kezdő tanfolyamra épül.

Szintfelmérés alapján szerveződnek a csoportok, hogy hasonló tudású csoportokat szervezhessünk, ezzel is eredményesebbé téve a tanulást. A szintfelmérő angol nyelv esetén egy rövid tesztből és beszélgetésből, német nyelv esetén beszélgetésből áll. A szintfelmérőre október 14-18. között kerül sor a jelentkezés során egyeztetett időpontban. A szintfelmérő szintén a Kérő utcai programközpontban zajlik. A középhaladó tanfolyam csoportjai várhatóan 2019. október 21-i héten kezdődnek.


A szintfelmérőre való jelentkezés ideje és helye (kizárólag személyesen):

2019. október 7-11. 9.30-13.00 óra között

Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központ (Kérő u. 3.).


Tanfolyamok díja:

Kezdő tanfolyam: 2000 Ft

30 órás számítástechnikai tanfolyam: 3000 Ft

50 órás nyelvi tanfolyam: 5000 Ft


A tanfolyami díjak befizetése csekken történik, amelyet munkatársaink adnak át a jelentkezés során Önnek.


A jelentkezések feltétele a 60. életév betöltése és az újbudai állandó lakcím, kérjük, hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját és Újbuda 60+ kedvezménykártyáját. Meghatalmazást nem áll módunkban elfogadni.


A szintfelmérőről és a tanfolyamokról további tájékoztatást az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban (Kérő u. 3.) kaphatnak.

LEGFRISSEBB
×

Nem mind avítt, ami régi!

A reneszánsz és a barokk művészet egyik kedvelt hangszere a viola da gamba. Távoli rokonságban áll a hegedűk családjával, a hangszert vonóhúzással szólaltatják meg. Magyar fordítása térdhegedű.

A legrégebbi európai vonós hangszer a 17. század végére kezdett veszíteni kezdeti népszerűségéből. A hegedűk rohamos előretörése mellett műkedvelő hangszerré vált, s egy időre ki is ment a divatból.