Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

60+ Médiaműhely: Doboznyi öröm

A Kelenföldi Városközpont árkádjai előtt szerényen áll egy fehér lakókocsi, előtte - napok óta - kis asztalnál ülnek a "Gyermekekért XI." alapítvány munkatársai. Gondolom Ön is látta őket, és elcsodálkozott, miért vannak ott? Így voltam ezzel én is! Megkérdeztem őket, miért és mit csinálnak itt, a forgatagban.

Az alapítvány önkéntesei adományokat gyűjtenek a kerületünkben élő gyermekeknek. A fehér kis lakókocsi naponta nyeli el a különböző ajándékokat, és őrzi addig, míg új gazdájukhoz nem kerül.


Van, aki szépen, nagy gonddal becsomagolva, kis címkével ellátva hozza a számára ismeretlennek szánt ajándékot. Fontos neki, hogy a csomagbontás izgalmas rituáléjához így járuljon hozzá - már december elején. Ottjártamkor egy édesapa gyermekeivel jött éppen. A nagy táskából frissen vasalt ruhanemű került elő. Elcsodálkoztam! Kérés nélkül elmesélte, hogy felesége mondta, hogy csak így lehet ajándékot adni! Gyermekeivel együtt válogatták ki az ajándékozásra szánt ruhákat. Fontosnak érezték, hogy ők is adjanak. Valamikor ők is kaptak, most tudnak adni!


Az alapítvány önkéntesei elmondták, hogy az összegyűjtött ajándékokat a Humán Szolgáltató munkatársai fogják eljuttatni a kerületben élő hátrányos körülmények között élő családoknak, de jutni fog a gyermekotthonban élő gyermekeknek is.


A kis buszban sok könyvet, ruhaneműt, édességet gyűjtöttek már össze, ezekből lesz ajándék az ünnepekkor. Megtudtam, hogy pénzt is hoznak ide, ezek átvételéről nyugtát adnak, és továbbítják a Humán Szolgáltatónak.


Ha már nem találja az árkádok alatt a Városközpontban a fehér kis lakókocsit az önkéntesekkel, de szeretne örömöt okozni másoknak, a Humán Szolgáltató munkatársai segítenek.

sztorma - 60+ Médiaműhely (2009. 12. 11.)