Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Kerület Napja - „Sétánk ismét a városon át a természetbe vezet”

2022november1110:00

Kulturális séta

Program:

A XI. kerület Nádorkert nevű városrészének szívében található a Lágymányosi-öböl és az öblöt a Dunától elválasztó Kopaszi-gátra sétálunk el. Sétánk során megismerjük a Kopaszi-gát történelmi múltját  és lehetőségekben gazdag jelenét. Bepillantást nyerünk a Kopaszi-gát romantikus miliőjében, a Duna partján idézi meg a századforduló legszebb arcát. Sétánkon a Magyar Tudomány Napja alkalmából  megemlékezünk híres magyar fizikusok, vegyészek, meteorológusok és csillagászok munkásságáról. Megtekintjük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (József Műegyetem) az Ásvány, Biológiai és Őslénytani kiállítást is Útvonal BudaPart nál átsétálunk a Pázmány Péter sétányon az ELTE Campusához. Elmegyünk a tudósok körútjáig, majd vissza a Múzeumhoz.

Találkozó:

1. csoport: 10:00 óra Infópark ( Pázmány Péter sétány) Buda Part

2. csoport: 13:00 óra Infópark ( Pázmány Péter sétány) Buda Part

Megközelítés:

Újbuda központ megállótól induló 154-es busszal az Infópark (Pázmány Péter sétány) Buda Part megállónál kell leszállni. ( kb. 4 megálló)

Részvétel:

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Előzetes bejelentkezés szükséges: 2022. október 26 - november 7 között kizárólag e-mailben  (merimarica57@gmail.com) vagy SMS-ben (név, elérhetőség magadásával) Méri Sándorné (Marica) 06-30/549-8457 telefonszámon.

 

Mindenkit nagy szeretettel várunk!