Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 20. kedd, Aladár, Álmos

Továbbra is aktív élet hatvan felett

A XI. kerületben több, mint 40.000 nyugdíjas él. A 60+ Programról és a Q-Ageingről szóló tájékoztató előadássorozatot tartottak április 29-én, 11 órától az Újbuda 60+ Programközpontban.

A 60+ programhoz szervesen kapcsolódik a nemzetközi partnerségben, Európai Uniós társfinanszírozással létre jött Q-Ageing projekt, amely az aktív időskor megvalósítását tűzte ki céljául. A múlt heti előadáson a résztvevőket a 60+ Program néhány kiemelt eleméről informálta Molnár László alpolgármester és Toldi Tamás szervező. Az előadás egy hangulatos megnyitóval kezdődött, ezt követően bemutatásra kerültek a program fontosabb elemei. A meghívottaknak lehetőségük volt személyesen is találkozni alpolgármesterrel és a szervezőkkel, akik szívesen válaszoltak a feltett kérdésekre.

LEGFRISSEBB
×

A Magyar Széppróza Napja

Első ízben rendezik meg országszerte és határon túl is a Magyar Széppróza Napját, melyet Jókai Mór születésnapján, február 18-án ünnepelünk. Örvendetes, hogy a Magyar Költészet Napja, melyet április 11-én József Attila születésnapján és a 21-én Az ember tragédiája ősbemutatójának dátumán megünneplésre kerülő Magyar Dráma Napja után a széppróza is ünnepnapot kapott.