Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 22. csütörtök, Gerzson

Sugárártalmak

Ma már természetes, hogy a lakosság nagy része számítógépet használ, internetezik. Nem is gondolunk bele, hogy a legtöbb közösségi és nyilvános helyen már elérhető a vezeték nélküli hálózat, ahol wifinkeresztül csatlakozhatunk a világhálóra.

Ha nem is dolgozunk, vagy információs, szórakozási céllal használunk internetet, nem számolunk azzal, hogy wifi van már a bevásárlóközpontban, a járműveken, az orvosnál, körülöttünk mindenütt. Az elektromágneses sugárzás számtalan egészségügyi problémának lehet okozója. Érezhetünk pl.krónikus fáradtságot (aminek nincs más oka) vagy gyakori és súlyos fejfájásunk van, koncentrációs nehézséggel küzdünk, esetleg mással nem magyarázható alvászavarunk, a fülfájásunk van. Bizonyosan a legtöbb daganatos megbetegedésnek is köze lehet a káros sugárzáshoz. Sajnos a káros sugárzással szemben kiszolgáltatottak vagyunk és nem is tudjuk pontosan annak a szervezetre gyakorolt teljes hatását. De azért érdemes elővigyázatosságból kerülni az ilyen nyilvános helyeket és legalább éjszakára lekapcsolni az áramkört, ami a routert és az internetet táplálja! és ne felejtse el leállítani az okostelefonját sem! Ennyit megtehet a saját és környezete egészségének megóvásáért!


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

A Magyar Széppróza Napja

Első ízben rendezik meg országszerte és határon túl is a Magyar Széppróza Napját, melyet Jókai Mór születésnapján, február 18-án ünnepelünk. Örvendetes, hogy a Magyar Költészet Napja, melyet április 11-én József Attila születésnapján és a 21-én Az ember tragédiája ősbemutatójának dátumán megünneplésre kerülő Magyar Dráma Napja után a széppróza is ünnepnapot kapott.