Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. hétfő, Béla

Nyílt Nap rendezvény az új Kérő utcai programközpontban

Szeptember 21-én Nyílt Napot rendeztünk, az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban, - közismertebb nevén, - a Kérő utcai Programközpontban.

A rossz idő ellenére sokan eljöttek és ismerkedtek a ház lehetőségeivel, a foglalkozásvezetőkkel, az önkéntesekkel; elsősorban azokat hívtuk, akik még nem jártak itt, nem vettek részt a programokon.

Toldi Tamás a 60+ Programkoordinációs Csoport vezetője köszöntötte a megjelenteket és bemutatta az új intézményt. A Norvég alapú önkéntes segítségnyújtásról Némethné Janó Györgyi és Gombai Éva programkoordinátorok tájékoztatták az érdeklődőket. A Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal való együttműködés keretében minden hónapban interaktív előadáson és ezt követő kiránduláson ismerkednek az érdeklődők a környezet, a természet védett értékeivel. Most az „Ősi állataink, gazdáik és a táj” című vetítéssel egybekötött foglalkozáson hangolódtak rá a hó végén aDinnyési Tájvédelmi Területre kirándulók. (Ott megismerkednek majd a Szent György-napi kihajtás és a pásztortüzek hagyományának történetével. )

Ezt követően a lelki egészségvédelem fontosságáról hallhatták a szakember, Dr. Ratkóczy Éva pszichiáterelőadást majd a résztvevők képet alkothattak az önkormányzat szociális területének szolgáltatásairól Mayer Péter osztályvezető úr tolmácsolásában. A tartalmas és hangulatos programot Monspart Sarolta tájfutó világbajnok a gyaloglás fontosságáról, az egészségvédelemről tartott vidám előadása zárta.

Az előadásokkal párhuzamosan lehetőség volt a Programközpont tevékenységébe bepillantani, kérdéseket intézni a jelenlévő önkéntesekhez, beszélgetni a programjaikról, vagy kipróbálni azokat. A morózusabb hangulatban érkezők jót kacaghattak a Hahota jóga alatt, megtapasztalhatták a felfrissülést a meridián tornával. Többen felkeresték a mentálhigiénés segítőket, akik az érdeklődőknek elmondták, hogy a négyszemközti beszélgetés sokszor segíti a bajba jutott személyeket problémáik helyes megoldásának megtalálásában. A nyelvtanulásról, a nyelvgyakorlási lehetőségekről és a számítógépes szolgáltatásról is személyes tájékoztatást kaphattak az önkéntes vezetőktől.

A szünetet és a jó falatokat követően a résztvevők nagy izgalommal várt sorsolásán több, - az újbudai időseket közösséggé formáló Újbuda 60+ Program logójávalellátott - olyan ajándék került kisorsolásra, amelyek igen hasznosak lesznek az őszi hideg idő beköszöntével.

Örülünk, hogy egyre több 60 pluszos kerületi állandó lakos veszi igénybe a programunkat és sokan látogatják az új Programközpontot aŐrmezőn, a Kérő utca 3-ban. Várjuk az érdeklődőket programjainkon! További információt kaphatnak minden hétköznap 9.00 – 14.00 óra között ügyfélfogadási időben a helyszínen, vagy a 06 1 372-4636-os telefonszámon.


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

A Föld Napja

A környezetünk védelme mindannyiunk fontos feladata, kötelessége. Az utóbbi évtizedekben kutatók, politikusok, híres emberek is kiállnak természeti kincseink, a föld élővilágának védelme érdekében. Sürgető a tennivaló, mert a tudósok folyamatosan felhívják a figyelmet a légkör felmelegedése, az esőerdők pusztulása, a tengervizek szennyezése, az ivóvíz kiapadása káros következményeire.